Saviizoliuotis turėjusi darželio direktorė rasta darbe: turėjau neatidėliotinų reikalų | kl.lt

SAVIIZOLIUOTIS TURĖJUSI DARŽELIO DIREKTORĖ RASTA DARBE: TURĖJAU NEATIDĖLIOTINŲ REIKALŲ

Praėjusią savaitę pareigūnai skubėjo į Kaišiadorių lopšelį-darželį „Spindulys“ – pranešta apie saviizoliacijos taisykles pažeidusią direktorę. Namuose privalėjusi būti įstaigos vadovė tikina darbe turėjusi neatidėliotinų reikalų.

„Gruodžio 11 d. 14.51 val. gautas pranešimas, kad Kaišiadoryse, Maironio gatvėje, 64-erių įstaigos darbuotoja nesilaiko saviizoliacijos, šiuo metu yra darbe, nors turėjo kontaktą su sergančiuoju“, – informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

Turėjau neatidėliotinų darbų, kuriuos privalėjau padaryti.

Kaip portalą kauno.diena.lt informavo O. Vaitkevičienė, šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Direktorė: turėjau neatidėliotinų darbų

Portalo žurnalistams susisiekus su lopšelio-darželio „Spindulys“ direktore, ši tikino, kad į darbo vietą privalėjo atvažiuoti, mat turėjo neatidėliotinų darbų. „Bet aš atvažiavau iš savo nuosavo kiemo į tuščią darželį, nes darželis dirba nuotoliniu būdu. Tuščias darželis visiškai. Turėjau neatidėliotinų darbų, kuriuos privalėjau padaryti: išsiųsti dokumentus į Nacionalinę mokėjimo agentūrą“, – kalbėjo įstaigos vadovė.

Tikrai nesu „žiopla“. Bet pasielgiau taip „žioplai“, kad Dievulis nubaus mane už šitą dalyką

Paklausta, ar supranta, kad esant saviizoliacijoje savo gyvenamąją vietą palikti yra griežtai draudžiama, direktorė neslėpė nevilties. „Viską žinau. Tikrai nesu žiopla. Bet pasielgiau taip žioplai, kad Dievulis nubaus mane už šitą dalyką“, – apgailestavo moteris.

„O kad komentarai pikti ir žmonės pikti, čia nieko nepadarysiu. Aš nepadariau nusikaltimo, žmogaus nenužudžiau, niekada nieko nepavogiau. Nieko nesutikau, niekam neperdaviau“, – dievagojosi įstaigos vadovė.

Direktorė pridūrė, kad saviizoliuotis privalėjo, nes turėjo kontaktą su užsikrėtusiuoju COVID-19.  

Kaišiadorių rajono meras Vytenis Tomkus tokį direktorės poelgį vertina kategoriškai. 

„Bet kokius saviizoliacijos pažeidimus vertiname labai neigiamai, kadangi per tokius pažeidimus ir plinta virusas. O matome, kiek atvejų Lietuvoje, kiek mirčių. Tai yra labai bloga tendencija. O šiuo konkrečiu atveju tam, kad galėtume priimti sprendimus, laukiame policijos tyrimo išvadų, kad matytume, ar tuo metu jai buvo duotas leidimas būti ar ne. Ar ji ten buvo sirgdama, ar nesirgdama. Tiesiog reikia konkrečios informacijos ir tada galėsime priimti sprendimus“, – portalo žurnalistams situaciją komentavo V. Tomkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Vardas

Matyt niekas ne skaito. "aš atvažiavau iš savo nuosavo kiemo į tuščią darželį, nes darželis dirba nuotoliniu būdu"

ALGIS

Bausti visu griežtumu , ta , kuri turi užtikrinti tinkamą tvarką darželyje , pati G R U B I A I ,ją pažeidinėja . atleisti iš pareigų .

Žilvinas Ručys

Na va, tėveliai gales kreiptis i teisma jei jų vaikai buvo užkrėsti virusu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS