Savivaldybė ketina išnuomoti nuostolingą Daugų irklavimo bazę, bendruomenė nesutinka | kl.lt

SAVIVALDYBĖ KETINA IŠNUOMOTI NUOSTOLINGĄ DAUGŲ IRKLAVIMO BAZĘ, BENDRUOMENĖ NESUTINKA

Alytaus rajono savivaldybė ketina išnuomoti ant Didžiulio ežero kranto esančią nuostolingą Daugų irklavimo bazę, kuri prieš dešimtmetį buvo atnaujinta už 479 tūkst. eurų.

Tačiau kai kurie vietos bendruomenės atstovai su tuo nesutinka ir teigė manantys, kad objektas, kuriame yra ir krepšinio, ir vaikų žaidimų aikštelės, turėtų būti atviras vietos gyventojams.

Savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėja Jolita Gruzinskienė informavo BNS, kad nuomos konkursą ketinama skelbti artimiausiu metu, o pradinė nuomos kaina – 501 euras per mėnesį.

Irklavimo bazės pastatą ir teritoriją ketinama išnuomoti penkeriems metams.

Anot savivaldybės atstovės, sprendimas išnuomoti objektą priimtas dėl to, kad jis veikė nuostolingai.

„Įvertinus tai, kad infrastruktūra nėra tinkamai įveiklinta, veikla keletą metų yra nuostolinga. Tikimasi, kad savivaldybės turtas bus panaudotas efektyviau“, – teigė J. Gruzinskienė.

Nenori prarasti krepšinio ir vaikų žaidimų aikštelių

Kultūros klubo „Kitaip“ vadovas Robertas Ožalinskas sakė, kad išnuomojus objektą privačiam verslui, vietos bendruomenė galbūt prarastų krepšinio ir vaikų žaidimų aikšteles.

„Yra kelios priežastys. Pirmiausia, tai yra viešosios erdvės uždarymas. Dauguose yra dvi krepšinio aikštelės – mokyklos ir šita. O šitos netenkame, jeigu išnuomos objektą privačiam verslui“, – BNS sakė daugiškis.

„Kitas dalykas – vaikų žaidimų aikštelės. Realiai veikiančios yra tik prie irklavimo bazės ir miesto centre, liktų tik viena žaidimų aikštelė“, – pridūrė jis.

Anot jo, irklavimo bazės pastatas galėtų būti nuomojamas, tačiau tai turėtų būti daroma skaidriai.

„Galiu maždaug pasakyt, ką žmonės galvoja – pastatas galėtų būti nuomojamas, bet iš to turi būti nauda Daugų miestui. Turi viskas būti skaidriai, kad nematytume ten besitrinančių politinių partijų. Šito nėra. Ne tik, kad tai buvo daroma neskaidriai, bet buvo nuomojama selektyviai. Kam norim – nuomojam, kam nenorim – nenuomojam“, – kalbėjo kultūros klubo vadovas.

Jo teigimu, Alytaus rajono savivaldybė su vietos bendruomene nesitarė dėl irklavimo bazės ateities.

„Jokia forma, jokiam formate nuo pat renovacijos dėl disponavimo šita infrastruktūra su bendruomene nebuvo tariamasi. Bendruomenė pirmiausia pamatė užrakintą tvorą. Kai 2012 metais buvo tvarkoma bazė, tos tvoros nuo ežero pusės nebuvo. Ta tvora atsirado ir mes šoko būsenos buvome“, – teigė R. Ožalinskas.

Bendruomenė neteikė pasiūlymų?

Pasak savivaldybės mero patarėjos Dalios Paulauskaitės, vietos bendruomenė dėl irklavimo bazės neteikė jokių siūlymų.

„Savivaldybės tarybos sprendimų projektai yra skelbiami viešai. Dėl šio sprendimo ir apskritai dėl bazės veiklos bendruomenė neteikė jokių pasiūlymų, klausimų ar pageidavimų“, – BNS sakė D. Paulauskaitė.

Jos teigimu, vis dėlto dėl irklavimo bazės ateities buvo tariamasi nuolatos per pasitarimus su seniūnais, bendruomenių pirmininkais, aktyviais bendruomenės nariais.

Anot patarėjos, paskutinis susitikimas su bendruomenės atstovu vyko trečiadienį, tačiau ji neatskleidė, su kokiu atstovu kas susitiko.

Daugų seniūnė Irma Kašėtienė BNS teigė, kad pretenzijų iš bendruomenės nėra sulaukusi.

„Asmeniškai į seniūniją nė vienas gyventojas, bendruomenės narys niekada nesikreipė, niekada nesiskundė (...) Kaip seniūnė, nesu sulaukusi jokių priekaištų – nei raštu, nei žodžiu“, – sakė ji.

Seniūnė ramina bendruomenę, kad seniūnijoje yra pakankamai krepšinio ir vaikų žaidimų aikštelių.

„Norintys sportuoti tikrai visada išeitį randa. Tikrai galima priderinti prie stovyklautojų laiko, galima konkretumą nusistatyti, tos aikštelės tikrai nebūna kiaurą parą užimtos. Norint, visada galima rasti išeitį“, – teigė I. Kašėtienė.

Bendruomenė ieško išeičių

Asociacijos „Daugų kraštas“ vadovė Raimonda Šilalienė teigė irgi mananti, kad krepšinio ir vaikų žaidimų aikštelės turėtų likti atviros žmonėms.

„Gal verslui ir gerai, bet mes norėtume, kad ir bendruomenė paslaugomis galėtų pasinaudot (...) Bijom, kad neužrakintų, nes norėtume, kad būtų viešos aikštelės. Gerai būtų, kad galėtų žaisti bendruomenės nariai ir svečiai atvykstantys, ten ir pliažas yra“, – BNS sakė R. Šilalienė.

Jos teigimu, šiuo metu bendruomenės nariai viliasi, jog atsirastų verslininkas, kuris padėtų bendruomenei.

„Jeigu atsiras koks stipresnis verslininkas, kuris mums padėtų, tai apie tai galvojame“, – teigė asociacijos vadovė.

Anot jos, asociacijos atstovas trečiadienį buvo susitikęs su savivaldybės vadovybe dėl būsimos nuomos sąlygų.

Daugų irklavimo bazė buvo atnaujinta 2012 metais. Jos remontas atsiėjo beveik 479 tūkst. eurų, iš kurių 229 tūkst. buvo Europos Sąjungos lėšos, likusios – savivaldybės.

Po atnaujinimo, irklavimo bazės patalpos buvo nuomojamos, čia buvo teikiamos konferencijų, seminarų, kitų renginių organizavimo paslaugos, kambarių nuoma ir kitos paslaugos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS