Savižudybes didžiausia Lietuvos bėda įvardijantis A.Mockus: prisiminkite himno eilutę | kl.lt

SAVIŽUDYBES DIDŽIAUSIA LIETUVOS BĖDA ĮVARDIJANTIS A.MOCKUS: PRISIMINKITE HIMNO EILUTĘ

  • 10

Vilniuje viešintis buvęs Kolumbijos sostinės Bogotos meras Antanas Mockus sako, kad didžiausia problema Lietuvoje – savižudybės.

Jis pastebi, kad savižudybių skaičius šimtui tūkstančių gyventojų Lietuvoje yra didesnis nei Kolumbijoje.

Anot A. Mockaus, spręsdami šią problemą žmonės turėtų geriau įsiklausyti į vieną iš Lietuvos himno eilučių. 

„Kolumbietį reikia saugoti nuo kito kolumbiečio, lietuvį reikia saugoti nuo jo paties, kad nė vienas lietuvis savęs nežudytų. Yra labai įdomus lietuvių himno posakis: iš praeities te stiprybę semia. Į tai reikia įsiklausyti. Nes Kolumbija iš praeities semia silpnumą. [Lietuviams] reikia paimti paraidžiui tą frazę ir pasitikėti, nebijoti laisvai kalbėti“, – ragina lietuvių kilmės Kolumbijos filosofas, politikas A. Mockus.

Lietuvoje jis dalyvauja „Kino pavasario“ renginiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

joneli

O jei valdžiai rodosi, kad kuo mažesnes pajamas gaus toliausiai nuo jos esantys, tuo ji geriau atliks savo pareigas, kaip tada? ??

Jei būsi išsižiojęs

Tai nebūtinai keptas Karvelis į tavo burną įskris , karvelį pirma užsiauginkit apsaugokit nuo plėšrūnų, ir nebesinorės nė pagalvot apie savižudybes...

Jonas Lietuvis

Valdžia neprivalo rūpintis piliečiu. Valdžia privalo gerai atlikti pareigas. O pilietis privalo prižiūrėti kad valdžia gerai ir teisingai atliktų pareigas .Tada ir valstybė klestės ir piliečiui neliks laiko žudytis . Kitaip sakant jis žudys t.y. laikys priešinfarktinėje būsenoje blogai atliekančius darbą valdininkus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS