Seimas atmetė siūlymą dėl elektroninės medžiotojų registracijos | kl.lt

SEIMAS ATMETĖ SIŪLYMĄ DĖL ELEKTRONINĖS MEDŽIOTOJŲ REGISTRACIJOS

Seimas atmetė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narės Aistės Gedvilienės iniciatyvą įteisinti elektroninę medžiotojų ir medžioklių registracijos sistemą.

Antradienį už jos pateiktas Medžioklės įstatymo pataisas balsavo 33 Seimo nariai, prieš buvo 20, susilaikė 47 Seimo nariai. Už projekto tobulinimą buvo 41 Seimo narys, už atmetimą – 57 parlamentarai.

Įstatymo pataisomis buvo siūloma numatyti, kad medžiotojai individualiai arba per medžiotojų organizaciją, kuriai priklauso, ministerijos numatyta tvarka, ne vėliau kaip per 24 valandas po medžioklės pabaigos pateiktų informaciją apie savo medžiojimo laiką, atvykimą ir išvykimą iš medžioklės plotų bei apie sumedžiotus gyvūnus.

Seimo narė A. Gedvilienė mano, kad medžiojantys politikai ir aukšto rango valdininkai privalo būti įvardyti viešai. Jos nuomone, priėmus siūlomas įstatymo pataisas, medžioklės būtų skaidresnės, atsirastų aiškumas nelaimės atveju ir galbūt būtų aiškiau, kas su kuo ten susitaria. „Ir tada galbūt tų istorijų būtų mažiau“, – Seime sakė A. Gedvilienė.

Projektui oponavę Seimo nariai stebėjosi, kodėl nusitaikyta būtent į medžiotojus, ar šiuo metu, kai yra karantinas, nėra svarbesnių klausimų? Netgi nuskambėjo pasiūlymas uždėti visiems medžiotojams apykojes ir tada būtų visiems aišku, kas su kuo ir kur nuvažiavo.

Atmestame įstatymo pataisų projekte buvo taip pat siekiama įpareigoti Aplinkos ministeriją nustatyti informacijos apie kiekvieną medžioklę rinkimo ir registravimo tvarką, užtikrinti informacijos apie medžioklę paskelbimą viešai per 5 darbo dienas po informacijos apie medžioklę gavimo.

Šiuo metu įstatyme nenumatyta centralizuota medžiotojų ir medžioklių registracijos sistema.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS