Seimas nesutinka steigti šeimos atašė Lietuvos ambasadose | kl.lt

SEIMAS NESUTINKA STEIGTI ŠEIMOS ATAŠĖ LIETUVOS AMBASADOSE

Seimas nepritarė siūlymui steigti šeimos atašė etatus Lietuvos ambasadose šalyse, kuriose gyvena gausios mūsų piliečių bendruomenės.

Parlamentarai taip pat nesutinka, kad Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba būtų išskaidyta į dvi atskiras institucijas.

Tokie siūlymai buvo suformuluoti rezoliucijos projekte „Dėl vaikų, Lietuvos Respublikos piliečių, apsaugos ir jų teisių užtikrinimo“, kurį ketvirtadienį Seimui pateikė parlamentaras Mindaugas Puidokas. Už projektą balsavo tik 14 Seimo narių, 3 buvo prieš, susilaikė 37 parlamentarai.

Rezoliucijos projekte Seimas, siekdamas užtikrinti geriausią pagalbą į krizinę situaciją patekusiems Lietuvos piliečiams ir jų vaikams, ketino paraginti Respublikos prezidentą, Vyriausybę ir Užsienio reikalų ministeriją daugiau dėmesio skirti Lietuvos Respublikos piliečių šeimoms, auginančioms vaikus užsienio valstybėse, didinti konsulinės pagalbos šioms šeimoms efektyvumą ir kokybę.

Rezoliucijos projekte šalies valdžia raginama teikti ratifikuoti Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos priimtą trečiąjį papildomą Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijos protokolą dėl skundų procedūros, kuris suteiktų teisę vaikui ar kitiems asmenims kreiptis į Jungtinių Tautų Vaiko teisių komitetą dėl pažeistų vaiko teisių. Šį protokolą 2015 m. rugsėjo 30 d. pasirašė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Rezoliucijos projekte Užsienio reikalų ministerija skatinama aktyviau teikti reikalingą diplomatinę ir konsulinę pagalbą užsienyje vaikus auginantiems Lietuvos Respublikos piliečiams.

Taip pat buvo siūloma sudaryti patvirtintų vertėjų ir advokatų sąrašus visose šalyse, kuriose yra lietuvių bendruomenės, taip siekiant užtikrinti kokybiškas konsultacijas į krizinę situaciją patekusioms lietuvių šeimoms.

Rezoliucijoje kalbama apie valstybės pareigą rūpintis užsienyje gyvenančiais vaikais, Lietuvos Respublikos piliečiais. Joje akcentuojama būtinybė užtikrinti geriausią pagalbą į krizinę situaciją patekusiems Lietuvos Respublikos piliečiams ir jų vaikams.

Seimui buvo siūloma priimti rezoliuciją, atsižvelgiant  į tai, kad 2019 metais minimos 60-osios Vaiko teisių deklaracijos (1959 m. lapkričio 20 d.), 30-osios Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijos (1989 m. lapkričio 20 d.) metinės.

Tarp rezoliucijos projekto autorių yra Seimo nariai Mindaugas Puidokas, Algirdas Butkevičius, Vytautas Kamblevičius, Rimas Andrikis, Valentinas Bukauskas, Stasys Tumėnas, Arūnas Gumuliauskas, Povilas Urbšys, Vanda Kravčionok, Rimantas Sinkevičius, Antanas Vinkus, Andrius Mazuronis ir kiti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Baba

Nu cia tai siltos vieteles,,,kazin kiek mums kainuoja visu lt ambasadu islaikymas?kiek skaitom atsiliepimu ju veikla baigias tuo kad jie viska suzino is Lietuvos ryto,,zmonen pagalbos lyg jokios,,vot interesna kiek jie kainuoja mums

o???

kodel tai nepritaria ogi kad nebutu galimybes per sia pareigybe isaiskint pedofilu pagrobtus vaikus .....Dar paminesiu vakar per seimo kanala nakti apie 01v buvo organizuota Liucbergio konferencija su visa chebra jakelaicio delfi kur keliamas ? neva karo gresmes atveju iteisint elitiniam kontingentui be atsakomybes naudoti ginklus be ispeimo tai galima daryt isvada kad jo pagr /korifejai.. konsudbyris su socsavtauskalu/ iteisins pasiulyma o ssturgelis vieningai priims tai prasides totalines zudynes kaip jav nes si kompanija dreba del savo priplesto turto ir dar tykisi kad siuo veiksmu sie vagys apsisaugos nuo tautos neapykantos kuria jie ir pagymde savo nelaimei ir nato cia neprieko ir viskam yra ...........

Anonimas

Puidokai visai nusimastei,Gal ir vaiku darzelius isteigti panoresi valstybinese istaigose.Gal jusu zmonelesimsis sio dabelio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS