Seimas spręs dėl valstybinių vaistinių | kl.lt

SEIMAS SPRĘS DĖL VALSTYBINIŲ VAISTINIŲ

  • 2

Parlamentiniam Sveikatos reikalų komitetui siūlant nebesvarstyti „valstiečių“ pataisos dėl valstybinių vaistinių įteisinimo, Seimas spręs, ar pataisas atmesti, ar perduoti kitam komitetui.

Pakeitimų iniciatoriai „valstiečiai“ sako, kad pažadas rinkėjams steigti tokias vaistines bus įgyvendintas, todėl pakeitimų imsis kitas, Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

„Pakeisime komitetą ir bet kokiu atveju tą sprendimą įgyvendinsime. Tai mūsų pažadas (rinkėjams – BNS) ir jį vykdysime“, – BNS sakė vienas pataisų iniciatorių „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė pataisų rengėja Agnė Širinkskienė įsitikinusi, kad valstybinės vaistinės bus ypač naudingos regionuose.  

Anot jos, realu, kad Farmacijos įstatymo pataisas Seimas priimtų iki liepos, kol parlamentarai išeis atostogauti, o  pusmečio pasirengti valstybinių vaistinių atsiradimui užteks.

Ekspertizę atlikęs Lietuvos laisvosios rinkos institutas sako, kad valstybinės vaistinės pažeistų konkurenciją, tuo metu pataisų iniciatoriai teigia, jog institutas yra suinteresuotas, nes tarp jo rėmėjų yra „Eurovaistinė“ ir „Gintarinė vaistinė“ bei farmacijos kompanija „Berlin-Chemie Menarini“.

Vyriausybė 2019 metų kovą yra pritarusi pataisoms, kurios atvertų kelią ligoninėse steigti valstybines vaistines.

Autorė Sniegė Balčiūnaitė

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

natalija

VAISTINĖS UŽSIENO BANKAI UŽSIENIO TAI KOMUNISTU SUKURTA BETVARKĖ TAI TU BRUDU KONSERVU SOCDEMU LIBERASTU SISTĖMA TIE VAGYS PASIPELNO PARDUODAMI LIETUVA AR TAI LAISVA LIETUVA TAI PARDUOTA IŠDUOTA TU ŠLIKŠTYNIU LIETUVA AČIU VALSTIEČIAM KAD ATGAIVINS MUSU LIETUVIŠKA BANKA TAME ISTORINIAME PASTATE KAUNE APIE TAI IR GERBEMAS JUOZAITIS KALBA NEDAUG TRUKO JEIGU NE MINISTRAS NARKEVIČIUS JAU TU PASTATU ISTORINIU PAŠTO BANKO NETURĖTUME BUTU LANSBERGU GAUJOS PATVARKYTI

Oi kaip būtų šaunu

farmamafija įsišaknijusi ir vaistai daugeliui buvo tapę prabangos preke . Sėkmės " valstiečiams " .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS