Seimas svarstys įstatymo pataisą, neleisiančią įteisinti naktinių taikiklių medžioklėje | kl.lt

SEIMAS SVARSTYS ĮSTATYMO PATAISĄ, NELEISIANČIĄ ĮTEISINTI NAKTINIŲ TAIKIKLIŲ MEDŽIOKLĖJE

Seimas svarstys Medžioklės įstatymo pataisas, kuriomis siekiama ištaisyti spragą, atveriančią galimybę lengvai įteisinti naktinio matymo taikiklių naudojimą medžioklėje.

Seimui projektą pateikęs Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys Linas Jonauskas siūlo numatyti, kad Aplinkos ministerija nėra atsakinga už draudžiamų medžioklės įrankių ir būdų tvirtinimą, taip pat – iš Medžioklės taisyklių į Medžioklės įstatymą perkelti medžioklėje draudžiamus naudoti įrankius, priemones ir būdus, tarp kurių yra ir naktiniai taikikliai.

Pasak L. Jonausko, krašto gynybai įteisinus naktinio matymo taikiklių naudojimą civilinėje apyvartoje, atsivėrė spraga, kuria gali pasinaudoti asmenys, bandantys įteisinti jų naudojimą medžioklėje.

„Pakeitus Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymą ir civilinėje apyvartoje įteisinus galimybę naudoti naktinio matymo taikiklius, atsivėrė galimybė jų naudojimą medžioklėje įteisinti vienašaliu ministro įsakymu. Seime beveik kasmet atsirasdavo iniciatyvos įteisinti naktinio matymo taikiklius medžioklėje, tačiau didelė dalis sąmoningų Seimo narių tam prieštaraudavo ir tokio įstatymo nepavykdavo priimti. Dabar asmenys, kurie siekia naktinių taikiklių įteisinimo medžioklėje, turės tam palankesnes sąlygas. Negalima leisti, kad naktinių taikiklių įteisinimas priklausytų nuo vieno asmens – ministro – parašo, todėl palikta spraga turi būti ištaisyta“, – sakė L. Jonauskas.

Šiuo metu Medžioklės įstatyme nėra nurodyti draudžiami medžioklėje naudoti įrankiai, priemonės ir būdai.

Ketvirtadienį Medžioklės įstatymo pataisas po pateikimo palaikė 45 Seimo nariai, prieš buvo 20, susilaikė 11 parlamentarų. Po svarstymo komitetuose į Seimo salę jos sugrįš rudens sesijoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

T.

Geriau įvestumėte netaiklaus šūvio cenzą - šovei, o laimikio nėra, ir taip pasikartojo per metus tris kartus - metams laiko turi būti uždrausta medžioti. Taip pat reikėtų uždrausti medžiokles prie šėryklų ir viliojimus sintetiniais kvapais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS