Seimas svarstys siūlymą atsisakyti advokatų, notarų ir antstolių periodinių sveikatos patikrinimų | kl.lt

SEIMAS SVARSTYS SIŪLYMĄ ATSISAKYTI ADVOKATŲ, NOTARŲ IR ANTSTOLIŲ PERIODINIŲ SVEIKATOS PATIKRINIMŲ

Seimas svarstys siūlymą atsisakyti šiuo metu įtvirtintų sveikatos reikalavimų asmenims, siekiantiems tapti advokatais, notarais ir antstoliais bei šią veiklą jau vykdantiems asmenims.

Taip pat siūloma atsisakyti ir jų periodinių sveikatos patikrinimų.

Už tai numatančias Advokatūros, Notariato ir Antstolių įstatymų pataisas, kurias inicijavo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras, po pateikimo antradienį balsavo 86 Seimo nariai, prieš buvo vienas, susilaikė 20 parlamentarų.

Jo teigimu, įtvirtinus siūlomą reguliavimą būtų panaikinti pertekliniai reikalavimai atitikti nustatytus sveikatos reikalavimus asmenims, siekiantiems tapti advokatais, notarais ir antstoliais, reikalavimai šių teisinių profesijų atstovams periodiškai tikrinti sveikatą.

„Tinkamas funkcijų atlikimas turėtų būti užtikrinamas per įstatymuose nustatytus priežiūros ir kontrolės bei profesinės savivaldos savikontrolės mechanizmus (drausminės atsakomybės, atestavimo institutus ir kt.)“, – aiškinamajame rašte nurodo projekto autorius.

Pagal galiojančius įstatymus, advokatai, antstoliai ir notarai privalo kas penkeri metai Sveikatos apsaugos ir Teisingumo ministerijų nustatyta tvarka pasitikrinti sveikatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietiškam

Periodinis sveikatos patikrinimas, išskyrus pirmą priimant į darbą, turi būti atliekamas darbdavio lėšomis. Tai tie pedagogai durniai jei buhalterijai nepakiša sąskaitos už sveikatos patikrinimą. O plaučiai šviečiami kas du metus.

Pilietiškas,

Na, o pedagogai kasmet, patys susimokėję, nors yra drausti, šviečiasi plaučius ir gauna gydytojų parašiukus už leidimą dirbti. Ir nieko, visi; ir kvaišeliai pedagogai, ir jų atstovai Seime. DURNIŲ LAIVAS ŠVIETIMO ĮSTAIGOSE TIK PLEČIASI. Advokatai, teisėjai susitvarko taip, kaip jiems norisi: ir atlyginimai nejudinamai dideli, ir sveikatos tikrintis nereikės, ir T.T.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS