Seimas vėl ėmėsi urėdijų reformą įteisinusio įstatymo | kl.lt

SEIMAS VĖL ĖMĖSI URĖDIJŲ REFORMĄ ĮTEISINUSIO ĮSTATYMO

Konstituciniam Teismui nurodžius iki gruodžio pradžios iš naujo priimti urėdijų reformą įteisinusį Miškų įstatymą, Seimo Aplinkos apsaugos komitetas šią savaitę pritarė jo pataisoms.

Komitetas urėdijų reformos nevertino, daugiau pakeitimų nesvarstė ir nė vienai pataisai nepritarė. Jis atmetė grupės Seimo narių pataisą, kuria jie siūlė suteikti visoms urėdijoms juridinį statusą, kaip buvo iki reformos.

Projekto svarstymas numatytas kitą savaitę.

„Klausimas nesustos. Vyksta visokios diskusijos, gal juridinį statusą padaliniams... Miškų temos nepamiršime. Visai Lietuvai įdomu, ne tik miškininkams“, – komiteto posėdyje teigė jo vadovas Juozas Imbrasas.

Konservatorius Paulius Saudargas ir liberalas Simonas Gentvilas siūlė diskusijose su specialistais įvertinti urėdijų reformos efektą.

„Gera proga dabar įsivertinti (urėdijų situaciją – BNS)“, – tvirtino P.Saudargas.

Seimą iš naujo pradėti urėdijų reformą įteisinančio Miškų įstatymo priėmimo procedūrą įpareigojo Konstitucinis Teismas (KT), nutaręs, kad anksčiau įstatymo priėmimui nepagrįstai buvo pritaikyta skubos tvarka.

Seimui pateiktos svarstyti Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) parengtos Miškų įstatymo pataisos, kurios iš esmės nesiskiria nuo ankstesnio teisės akto – projekte išdėstomos jau galiojančios nuostatos. 

Vieninteliu siūlomu pakeitimu, atsižvelgiant į KT išaiškinimą ir faktinę situaciją, formuluotė „miškų urėdija (urėdijos)“ keičiama į „miškų urėdija“. Jokių pokyčių urėdijų ūkio reglamentavime toks pakeitimas nelemia.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Girinis

Viena, kas dar ne 100% parduota, todel ir "pesasi". Kada zmones neberinks i seima ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS