Seime prasideda Pasaulio litvakų kongresas | kl.lt

SEIME PRASIDEDA PASAULIO LITVAKŲ KONGRESAS

  • 18

Seime pirmadienį prasideda penktasis Pasaulio litvakų kongresas.

„Šis Pasaulio litvakų kongresas vyksta siautėjant agresijai Ukrainoje, kai karo karštinė krečia visą regioną, kuris reikšmingas ir Lietuvai, istorinei bei šiandieninei, ir visam jidiš kultūros pasauliui“, – sakė kongresą globojanti Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Aklo žiaurumo, prievartos akivaizdoje svarbu nuolat akcentuoti žmoniškumą, atjautą, amžinąsias dvasines vertybes, iš kurių jėgos visada sėmėsi ilgametė litvakų tradicija. Tai ypač aktualu dabar, kai Europos rytuose vėl kelia galvą agresyvus, imperinis antisemitizmas, kraipantis istorinius faktus ir manipuliuojantis žmonių jausmais. Turime tam pasipriešinti“, – pažymėjo parlamento vadovė.

Šiomis dienomis mes kviečiame atviram pokalbiui apie litvakų kultūros ateitį ir kaip svarbu ją perduoti mūsų vaikų bei anūkų kartoms.

Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky sako, kad šis kongresas siunčia žinią, kad žydiškumas Lietuvoje turi ne tik praeitį.

„Šiomis dienomis mes kviečiame atviram pokalbiui apie litvakų kultūros ateitį ir kaip svarbu ją perduoti mūsų vaikų bei anūkų kartoms. Esu tikra, kad ir Lietuvos valstybė yra suinteresuota, kad visi pasaulio litvakai savo gimtojoje protėvių žemėje jaustųsi kaip namuose“, – teigė F. Kukliansky.

Pasaulio litvakų kongreso atidarymo renginys vyks Kovo 11-osios salėje, taip pat Seime bus atidaryta paroda „XXI amžiaus litvakų kultūros metraštis“.

Kongreso atidarymo konferencijos metu numatyti pranešimai ir diskusijos kovos su antisemitizmu, litvakų istorijos, švietimo ir kitomis temomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

minde

visi kalti tik ne zydukai kiek galima sneket zydukai gejai ukraina kitu zmn jau nera,

onute

KUKLIANSKI KIEK GINKLU IR PINIGU NUSIUNTĖT AZOV KAVOTOJAM JUK IZRAELIS SIUNTĖ ZELENSKIO KARIAM SU SS TATUIRUOTĖM ANT KAKLO TIESIOG ŠLYKŠTU ŽYDAI APSIŠIKOTN SU SAVO ŽYDU ZELENSKIU

O kodėl seime?

Ką jau žydai valdžios sudėtyje isitaisė?:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS