Seimo kontrolieriams mažiau skundėsi kaliniai, daugiau skundų - dėl saugios aplinkos | kl.lt

SEIMO KONTROLIERIAMS MAŽIAU SKUNDĖSI KALINIAI, DAUGIAU SKUNDŲ - DĖL SAUGIOS APLINKOS

  • 0

Seimo kontrolieriai praėjusiais metais mažiau skundų gavo iš kalinių, bet padaugėjo skundų dėl teisės į nuosavybę bei saugią, ekologišką aplinką.

Iš viso 2012 metais Seimo kontrolierių įstaigoje gauti 2 tūkst. 697 pareiškimai, iš jų 1 tūkst. 805 buvo nauji skundai, kuriuose iškeltos 2 tūkst. 139 problemos.

Tokius duomenis antradienį nurodė Seimo kontrolierių įstaigos vadovas Augustinas Normantas, pristatęs veiklos ataskaitą.

Palyginus su 2011 metų duomenimis, pernai 6 proc. punktais sumažėjo skundų dėl asmenų, kurių laisvė suvaržyta, teisių pažeidimų.

Atitinkamai šiek tiek išaugo skundų dėl teisės į nuosavybę ir saugią bei ekologišką aplinką skaičius.

Iš visų skundų pagrįstais buvo pripažinta beveik trečdalis - 31 procentas. Nagrinėdami skundus bei savo iniciatyva atlikę tyrimus, kontrolieriai per praėjusius metus priėmė 1 tūkst. 26 rekomendacijas.

Nepagrįstais pripažinta 42 proc. skundų - juose aprašyti netinkamo administravimo faktai tyrimo metu nebuvo patvirtinti. Dar 27 proc. skundų atveju tyrimas buvo nutrauktas pareiškėjams juos atsiėmus ir dėl kitų priežasčių.

Skundo tyrimas nutraukiamas ir tais atvejais, kai tarpininkaujant Seimo kontrolieriui skunde keliamos problemos išsprendžiamos gera valia. 2012 metais 93 skundų tyrimas buvo nutrauktas dėl to, kad Seimo kontrolieriai padėjo abiem pusėms susitarti dėl problemos sprendimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS