Seimo kontrolieriams pagal gautų skundų kiekį praėjusieji metai – rekordiniai | kl.lt

SEIMO KONTROLIERIAMS PAGAL GAUTŲ SKUNDŲ KIEKĮ PRAĖJUSIEJI METAI – REKORDINIAI

  • 1

Pagal gautų skundų skaičių 2013 metais Seimo kontrolieriams buvo rekordiniai, teigiama įstaigos ataskaitoje.

Iš viso gauti 1 tūkst. 846 skundai - tokio didelio gautų skundų skaičiaus per pastaruosius septynerius metus dar nebuvo, pažymi kontrolieriai. Užpernai skundų skaičius siekė 1 tūkst. 805.

Pernai buvo baigtos 1 tūkst. 716 skundų bylų: iš esmės išnagrinėtos 797 bylos, 919 atsisakyta nagrinėti. Seimo kontrolieriai pateikė 903 rekomendacijų.

1 tūkst. 382 skundai buvo susiję su valstybės institucijų pareigūnų veikla, 628 skundai - su savivaldybių pareigūnų veikla. Pernai, palyginti su 2012 metais, buvo pradėta 119 skundų bylų daugiau dėl valstybės institucijų pareigūnų veiksmų ir 86 skundų bylomis daugiau dėl savivaldybių institucijų pareigūnų veiksmų.

Priimtų sprendimų santykis skunduose dėl valstybės ir savivaldos institucijų gana smarkiai skiriasi. Atlikus tyrimus dėl valstybės institucijų pareigūnų veiksmų pagrįstais pripažinta 22  proc., o dėl savivaldybių institucijų pareigūnų - 42 proc. skundų.

Skundų temoms kontrolieriams lieka nepakitusios - gyventojai kreipiasi dėl žemės matavimo pažeidimų, statybos dokumentų išdavimo, socialinės paramos, ikimokyklinio ugdymo įstaigų veiklos, prastų sąlygų įkalinimo įstaigose, pareigūnų veiksmų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Už N. Puteikį

Parašai už pretendentą į prezidentus gerb. N. Puteikį renkami Kaune, Vytauto pr. 30, vaistinėlėje "Kotrynėlė", darbo dienomis nuo 8,00 iki 17,00 val. ir šeštadieniais -- nuo 10,00 iki 13 val. Pasirašant reikia turėti pasą arba asmens tapatybės kortelę. Pasirašyti galima tik 1 kartą! Arba parašų rinkimo lape, arba el. būdu. Turintys banko korteles gali pasirašyti ir el. būdu:https://aikis.vrk.lt Rekomenduotina apsilankyti internetiniame puslapyje www.puteikis.lt . Čia nuolat atnaujinama informacija. Gerbiamieji, su šios informacijos turiniu supažindinkite kiek galima daugiau žmonių. Ačiū.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS