Seimo prioritetas – ekstremalios padėties padiktuoti įstatymų projektai | kl.lt

SEIMO PRIORITETAS – EKSTREMALIOS PADĖTIES PADIKTUOTI ĮSTATYMŲ PROJEKTAI

Seimas kitą savaitę, kaip ir buvo numatyta, ketina rinktis į plenarinius posėdžius. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, pristatydamas parlamentarams kovo 17 d. posėdžių darbotvarkę, kvietė atsisakyti kai kurių, galbūt mažiau aktualių, klausimų ir orientuotis į įstatymų projektus, susijusius su ekstremalios padėties suvaldymu.

Pasak V. Pranckiečio, Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis prašo Seimo priimti kai kuriuos skubius teisės aktų projektus.

Seimo vicepirmininkė Irena Šiaulienė siūlė svarstyti daryti pertrauką Seimo plenariniuose posėdžiuose.

Tuo metu konservatorių Jurgį Razmą džiugina tai, kad  Seimo vadovybė pakeitė nusistatymą dėl posėdžių nerengimo. „Manau, kad kaip tik turime dirbti“, – sakė jis.

Parlamentaras Artūras Skardžius turėjo pastabų dėl darbo sąlygų Seime, tačiau V. Pranckietis užtikrino, kad plenarinių posėdžių salėje yra įrengta rekuperacijos sistema, vyksta nuolatinis oro keitimas.

Ketvirtadienį Seimas priėmė Statuto pakeitimus, numatančius, kad „Civilinės saugos įstatymo nustatyta tvarka paskelbus ekstremaliąją situaciją, Seimo valdybos posėdis gali būti organizuojamas ir apklausos būdu“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS