„Didysis šeimos gynimo maršas“ sulauks atsako: organizuojami trys antimitingai | kl.lt

„DIDYSIS ŠEIMOS GYNIMO MARŠAS“ SULAUKS ATSAKO: ORGANIZUOJAMI TRYS ANTIMITINGAI

  • 71

Savaitgalį, kai vyks „Didysis šeimos gynimo maršas“ ir dar trys antimitingai, viešąją tvarką Vilniuje prižiūrės pareigūnai. Kurios miesto vietos atsidurs dėmesio centre?

Kaip „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ sakė Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Saulius Gagas, pareigūnai akylai stebės visą miestą. Tačiau ypatingo dėmesio sulauks Vingio parkas, kuriame vyks „Didysis šeimos gynimo maršas“, o taip pat ir vietos, kur planuojamos šiam renginiui trys priešiškos akcijos. Pastarosioms leidimus išdavė Vilniaus miesto savivaldybė.

„Turėčiau pasakyti, kad vienas renginys – už šeimų išlaikymą, kurį organizuoja Šeimų sąjunga, ir kiti renginiai, kuriems taip pat bus skiriamas ypatingas dėmesys, nes juose bus reiškiama kita nuomonė. Vienas renginys prie Baltojo tilto, kuriame galės būti iki 100 žmonių, kaip nurodė organizatoriai. Tarkime, Žvėryne, prie tilto į Vingio parką, yra planuojami du mažesnės apimties renginiai, kuriuose bus iki 15 ir 25 žmonių“, – detalizavo Vilniaus apskrities VPK viršininkas.

Paklaustas, kiek pareigūnų šių renginių metu prižiūrės viešąją tvarką sostinėje, S. Gagas tiksliai neįvardijo, tačiau patikino, kad pajėgų bus tiek, kiek reikia.

„Iki šio momento mes renkame papildomą informaciją, analizuojame ją, ir pareigūnų bus skirta tiek, kiek reikia, nes skaičiai keičiasi kiekvieną dieną. Renginys Vingio parke plačiai išreklamuotas. Renginio organizatoriai pradžioje planavo, kad dalyvaus iki 7 tūkstančių žmonių, bet pagal tuos skaičius, jau galima vertinti, kadangi jungiasi ir iš kitų Lietuvos savivaldybių, kad šie skaičiai gali būti ir didesni. Tačiau mes planuojame pajėgas, atsižvelgdami į tuos skaičius, į tuos renginius – ir „už“, ir „prieš““, – „Žinių radijui“ kalbėjo pašnekovas.

S. Gago teigimu, apie tai, kad planuojama rengti „Didįjį šeimos gynimo maršą“, buvo žinoma dar tada, kai galiojo judėjimo ribojimai tarp savivaldybių, todėl pareigūnų pajėgos planuotos iš anksto. „Pasirodžius naujai informacijai, kad bus antimitingai, skirtingos vietos, be jokios abejonės, mes tai turime įvertinti ir skirti papildomus pareigūnus viešajai tvarkai ir saugumui tuose renginiuose užtikrinti“, – teigė Vilniaus apskrities VPK viršininkas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (71)

jo

Ar išgirsime nors vieną žodį apie tai Didžiajame marše? Ne. Nes Didysis Šeimos gynimo maršas bus tik puiki lietuviškos šeimos problemų projekcija. Negalintys suvaldyti savo pykčio ir išsaugoti savo pačių šeimų ieškos kaltųjų aplink. Durs pirštu į valdžią, gėjus, Europos Sąjungą, Sorošą ir kitus. Štai tie, kurie mums trukdo gyventi laimingose šeimose! Saugokite šeimas ne maršuose, o namuose. Jas išardo ne gėjai ir ne Europos biurokratai, o tai, ką matote nusimetę kovotojų kaukes ir pažvelgę į veidrodį.

VILNIETIS

O KERTAGYTE BUTU LEIDUSI KERNAGIO DAINAS DAINUOTI JEIGU BUTU LGBT PARADADAS PYDARASTU GEJU IR LESBIECIU PARADAS?:))) HA

kauniete

Senai ta parsidavėlė vis sėdi mockaus tele tokia turi buti visiem aiški
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS