Šeimų sąjūdis nuo pirmadienio rengia kasdieninius piketus prie Seimo | kl.lt

ŠEIMŲ SĄJŪDIS NUO PIRMADIENIO RENGIA KASDIENINIUS PIKETUS PRIE SEIMO

Lietuvos šeimų sąjūdis nuo pirmadienio daugiau nei dvi savaites rengs kasdienius piketus prie Seimo, protestuojant prieš privalomąjį darbuotojų testavimą dėl COVID-19 jų pačių lėšomis, galimybių pasą.

Kaip teigiama sekmadienį išplatintame Šeimų sąjūdžio pranešime, šiuos valdžios sprendimus protestuotojai vertina kaip gyventojų „segregaciją ir diskriminavimą“ bei konstitucinių vertybių laužymą.

Sausį piketai numatomi ir prie Vyriausybės.

Pasak pranešimo, piketai „Lietuvos Respublikos piliečių teisėms apsaugoti ir valstybės tolesniam griovimui sustabdyti“ vyks kasdien, nuo šio pirmadienio, gruodžio 6-osios, iki gruodžio 22 dienos „su galimybe jį pratęsti tiek, kiek reikės“.

Vilniaus savivaldybė atstovai BNS patvirtino, jog vieno iš organizacijos atstovų Raimondo Grinevičiaus prašymu suderino leidimą renginiams nuo gruodžio 6-osios iki 22-osios, kasdien, nuo 8 iki 22 valandos. Prie Seimo leista susirinkti ne daugiau nei tūkstančiui žmonių, taip pat pastatyti dvi palapines.

Pasak savivaldybės, taip pat suderintas ir dar vienas leidimas tokiems pat kasdieniams piketams prie Vyriausybės. Juos Šeimų sąjūdis numato rengti sausio 16-26 dienomis, nurodoma, kad čia dalyvaus iki 8 tūkst. žmonių.

Organizatoriams abiem atvejais leista piketuoti nuo 8 iki 22 valandos, kasdien sutvarkyti teritoriją, išsivežti visą įrangą, netrukdyti eismo, laiku teikti visą reikiamą informaciją policijai, laikytis būtinų atstumų nuo Seimo ir Vyriausybės pastatų.

Kaip BNS sakė Šeimų sąjūdžio atstovas Algimantas Rusteika, prie Seimo masinių protestų neplanuojama.

„Čia tikrai nebus daug žmonių, nes nebus taip, kad vieną dieną, vieną valandą visi atvyko ir skanduoja. Yra -žmogus mūsų, kuris išmestas iš darbo, nes jis kalbėjo tai, kas valdžia nepatiko – jis čia nuolat bus. Tai bus nuolat vykstanti nedaugelio žmonių protesto akcija“, – tikino A. Rusteika.

Anot jo, pirmadienį piketą tikimasi pradėti nuo 14 valandos.

Vyriausybės sprendimu nuo gruodžio 1-osios privalomai testuotis turintiems asmenims bei kitiems asmenims galimybių pasas išduodamas tik atlikus mokamą PGR tyrimą. Nemokamai šį tyrimą gali atlikti nėščiosios ir turintys medicininių kontraindikacijų skiepui.

Taip pat pasikeitė reikalavimai norintiems gauti galimybių pasą – norint jį gauti, nebegalioja neigiamas antigeno testo rezultatas, o reikia neigiamo PGR tyrimo atsakymo, galiojančio tris paras nuo ėminio paėmimo. Galimybių pasą ir toliau gali gauti pagal pilną schemą nuo koronaviruso pasiskiepiję žmonės bei persirgę COVID-19 liga.

Prieš tai masinis Šeimų sąjūdžio mitingas vyko rugsėjo 10 dieną įvyko Katedros aikštėje Vilniuje, savivaldybei atsisakius išduoti leidimą protestams prie Seimo. Teismas patenkino mitingų organizatorių skundą konstatuodamas, kad protestas galėjo vykti prie Seimo, o savivaldybė realios kylančios grėsmės neįrodė, sprendimas gali būti skundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Adelė

Manau, kad labai šaunu. Ypatingai esant tokioms oro sąlygoms. Sąjūdžio vadovai aprūpinkite prie seimo dykinėjančius kastuvais ir šluotomis , kad tas dykinėjimas įgautų vertę - švarūs keliai ir takeliai ŠAUNU

Anonimas

Reikalingi visuose miestuose nuolat piketuoti kol išgirs mūsų reikalavimus.Ginkime save,savo vaikus nuo žudančios vakcinos,nuo lbgt ištvirkelių,nuo narkotikų ir alkoholio.Argi tai valdžia,yra nesuvokiamas dalykas atvirai mus naikinti.Turim kovoti ir priversti juos blaiviai mąstyti,kad mes norim tik švarios Lietuvos Mes rinkome mes ir reikalaujam iš valdžios,kad priesaika yra Šventa TARNAUTI TAUTAI.

TAM Purmliai

Eik greičiau pafalyti už dešimt, gal skiepą gausi, išlaikyk didelia armija dikaduoniu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS