Seimui pateikti kandidatai į Apeliacinio teismo teisėjus | kl.lt

SEIMUI PATEIKTI KANDIDATAI Į APELIACINIO TEISMO TEISĖJUS

Seimui antradienį buvo pateikti kandidatai į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjus – Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Evaldas Gražys ir Vilniaus apygardos teismo teisėja Vitalija Norkūnaitė.

Kandidatus pristačiusi prezidento Gitano Nausėdos patarėja Jūratė Šovienė pažymėjo, kad E. Gražys turi daugiau nei 30 metų teisinio darbo patirtį, iš kurių 25 metus dirba teisėju, Kauno apygardos teisme nagrinėjo baudžiamąsias ir administracinių nusižengimų bylas.

„Teisėją E. Gražį kolegos apibūdina kaip principingą, atsakingą, konstruktyvų, kruopštų, noriai besidalinantį savo žiniomis bei patirtimi. Teismo proceso metu E. Gražys yra dalykiškas, organizuotas ir operatyvus. Pretendentų į teisėjus atrankos komisiją pretendentą E. Gražį pripažino vienu tinkamiausių kandidatu į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjus“, – sakė vyriausioji patarėja.

Kita prezidento teikiama pretendentė į Lietuvos apeliacinio teismo teisėjus – V. Norkūnaitė – turi 24 metų teisinio darbo stažą, iš kurių 19 metų dirbo teisėja, Vilniaus apygardos teisme ji nagrinėja baudžiamąsias ir administracinių nusižengimų bylas, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„V. Norkūnaitė kolegų apibūdinama kaip atidi proceso dalyviams, rami ir taktiška, operatyvi, sąžininga bei darbšti teisėja. V. Norkūnaitės brandi teisinė sąmonė, profesinė patirtis, sukaupta prokurorės pareigose bei ilgametė patirtis teisėjos pareigose, asmeninės savybės bei erudicija leidžia jai pretenduoti užimti Lietuvos apeliacinio teismo teisėjos pareigas“, – sakė vyriausioji patarėja.

Pagal Konstituciją, Apeliacinio teismo teisėjus skiria prezidentas Seimo pritarimu.

Kandidatūras toliu svarstys Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, vyks Seimo frakcijų susitikimai su kandidatais. Numatoma projektų svarstymo Seimo posėdyje data – ketvirtadienį, gruodžio 17 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skaitytojas

Puikios naujienos!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS