Senieji greitosios pagalbos numeriai bus naikinami nuo kitų metų | kl.lt

SENIEJI GREITOSIOS PAGALBOS NUMERIAI BUS NAIKINAMI NUO KITŲ METŲ

  • 0

Vyriausybė trečiadienį nustatė, jog senųjų greitosios medicinos pagalbos numerių bus pradėta atsisakyti nuo 2020-ųjų kovo, o procesas užbaigtas per metus.

Vyriausybė pritarė tai numatančiam Vidaus reikalų ministerijos projektui, kuriuo nustatyta, jog 2021-ieji bus galutinis terminams visoms tarnyboms pereiti prie numerio 112.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas teigia, kad į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) jau nukreipiami skambučiai senaisiais priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, policijos numeriais, tad BPC reikės perimti tik skambučius numeriais 03, 103, 033 medicinos pagalbos tarnybai.

Pasak ministerijos, pereinamasis laikotarpis greitajai pagalbai nustatytas siekiant, kad BPC operatorių darbo krūvis būtų didinamas palaipsniui, perimant skambučių srautus atskirose šalies teritorijose.

„Be abejonės, svarbiausia šiame procese – užtikrinti gyventojams nenutrūkstamą, kokybišką paslaugų teikimą. Bendradarbiaujant su kitomis ministerijomis ir įstaigomis, esu įsitikinęs, kad šis pokyčių procesas bus sklandžiai sukoordinuotas“, – pranešime teigia E. Misiūnas.

BPC tuo pačiu metu diegs naują BPC informacinės sistemos programinę įrangą, skirtą pagalbos skambučių administravimui ir pajėgų operatyviam valdymui. Numatoma, kad nauja programinė įranga 2021 metais naudosis ne tik BPC, bet ir greitosios medicinos pagalbos įstaigų dispečerinės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS