Senų padangų priėmimas iš gyventojų stringa dėl Alytaus gaisro | kl.lt

SENŲ PADANGŲ PRIĖMIMAS IŠ GYVENTOJŲ STRINGA DĖL ALYTAUS GAISRO

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika pripažįsta, kad po gaisro Alytaus padangų perdirbimo įmonėje ministerijos inicijuoti patikrinimai ir kitose bendrovėse kiek stabdo gyventojų galimybes atiduoti dėvėtas padangas.

„Kaip ir žadėjome, ką darome, yra patikrinimai ir kitų įmonių, kurios tvarko tas padangas. Tai taip, galbūt dėl to priėmimas šiek tiek ir sutrinka. Nes, turbūt, nemažai jų naudoja tuos pačius žmones, atsiveža pačios, transportuoja. Tas procesas galėjo būti šiek tiek sutrikęs“, – žurnalistams Seime antradienį sakė K. Mažeika.

Jis sakė davęs pavedimą viceministrei susitikti su įmonėmis ir „išsiaiškinti rinkos poreikius, ir ar reikia valstybės pagalbos padedant tvarkyti atliekas“.

K. Mažeika tikino, šiuo metu neveikianti Alytaus įmonė „Ekologistika“ apie 70 proc. padangų importuodavo iš Latvijos ir Estijos, todėl žymiai didesnio krūvio dėl to kitos įmonės neturėjo patirti.

Kartu jis pripažįsta, kad tiek stambiagabaričių atliekų aikštelės, tiek padangų parduotuvės ar autoservisai privalo priimti padangas, arba nukreipti į įmones, kurios padangas priima.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS