Šiauliai vėl ieško vandens pramogas galinčios teikti įmonės | kl.lt

ŠIAULIAI VĖL IEŠKO VANDENS PRAMOGAS GALINČIOS TEIKTI ĮMONĖS

Šiaulių miesto savivaldybė vėl ieško įmonės, galinčios teikti vandens pramogas centrinėje miesto dalyje esančiame Prūdelio tvenkinyje.

„Yra dvi vietos patvirtintos: Prūdelio tvenkinyje ir Talkšos ežere. Bet su Talkšos ežeru yra problema, nes per mėnesį tikimės pasirašyti rangos sutartį dėl Talkšos ežero prieigų sutvarkymo. Kitaip tariant, ten vyks statybos, tai sunku būtų vykdyti tą veiklą statybų aikštelėje“, – BNS sakė Šiaulių mero pavaduotojas Domas Griškevičius.

„Kai žinosime sutvarkymo darbų nugalėtoją, su juo derinsime. Jei bus galimybė, tai ir tą vietą paleisime“, – pridūrė jis.

Talkšos ežero prieigos, anot savivaldybės, bus tvarkomos mažiausiai pusantrų metų.

Su vandens pramogas teiksiančia įmonė savivaldybė turėtų pasirašyti trejų metų sutartį. Konkurso nugalėtoja už leidimo išdavimą savivaldybei turės mokėti mėnesio rinkliavą, siekiančią 1,7 euro už vieną kvadratinį metrą užimamo ploto.

Pasak D. Griškevičiaus, kokį plotą galėtų užimti vandens pramogas teiksianti įmonė, nėra aišku, todėl taip pat nėra žinoma, kokią sumą kas mėnesį gautų savivaldybė.

„Mes pažymime tą vietą potencialiai, kur gali būti kompleksas, bet atėjęs paslaugos teikėjas taip pat sprendžia, kokio ploto reikia, mes jo neapribojame. (...) Tikslo uždirbti nėra“, – teigė Šiaulių mero pavaduotojas.

Pirmą kartą konkursą, kuriuo sudarytos sąlygos teikti vandens pramogas Prūdelio tvenkinyje ir Talkšos ežere, Šiauliai paskelbė pernai. Tačiau norinčiųjų jame dalyvauti neatsirado.

Anot D. Griškevičiaus, nuo Talkšos ežero verslininkus atbaidė planuojami prieigų tvarkymo darbai. Kodėl nedalyvauta konkurse dėl Prūdelio teritorijos, neaišku.

„Sunku pasakyti. Būna taip kartais. Tokių vietų Lietuvoje pakankamai nemažai, kur galima teikti vandens pramogų paslaugas. (...) Ir dabar niekas nesako, kad tikrai ateis“, – kalbėjo Šiaulių mero pavaduotojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS