Šiemet į bazinius karinius mokymus planuojama priimti daugiau jaunuolių | kl.lt

ŠIEMET Į BAZINIUS KARINIUS MOKYMUS PLANUOJAMA PRIIMTI DAUGIAU JAUNUOLIŲ

  • 4

Šiais metais į bazinius karinius mokymus planuojama priimti šimtu karių daugiau nei prieš metus – 900, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Į šiuos mokymus kviečiami atvykti reikalavimus atitinkantys vaikinai ir merginos.

Baziniai kariniai mokymai organizuojami nuo 2011 metų rudens.

Jų organizatoriai atkreipė dėmesį, kad vasarą šie mokymai populiarėja tarp moksleivių. 2012 metais mokymus baigė 15, pernai - beveik 30 įvairių šalies mokyklų moksleivių. Šių metų birželį ir rugpjūtį planuojama surengti keturis šaukimus.

Tris mėnesius trunkantis karinis pradžiamokslis vyksta Lietuvos didžiojo etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje, Jonavos rajone. Per mokymus kariai supažindami su karine taktika, ginkluote, topografija, karo inžinerija, karo medicina ir kitais būtinais dalykais.

Baigusieji bazinius karinius mokymus gali pasinaudoti studijų kompensacijos ir įdarbinimo lengvatomis bei pretenduoti į profesinę karo tarnybą.

Pernai mokymus lankė 823 kariai, beveik 400 juos baigusiųjų dalyvavo atrankoje ir tapo profesinės karo tarnybos kariais, apie 100 įsiliejo į karių savanorių gretas, o kiti – įtraukti į kariuomenės rezervo sąrašą.

Atranką ir šaukimą į BKM vykdo Krašto apsaugos savanorių pajėgų teritoriniai karo prievolės ir komplektavimo skyriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Skirgaila

Niekas nelenda ten, kur gali gauti atkirti. Pamastykit, tolerantiski naivuoliai.

su kuo

kariausim? latviais?

Topas

18 sukako-neini mokytis, pirmyn i kariuomene. Stai taip turetu buti. Maziau dykaduoniai po gatves bastytusi ir maziau nusikaltimu butu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS