Šilalės medikams skirta vakcina paskiepytas privačios GMPS vadovas ir jo šeima iš Vilniaus | kl.lt

ŠILALĖS MEDIKAMS SKIRTA VAKCINA PASKIEPYTAS PRIVAČIOS GMPS VADOVAS IR JO ŠEIMA IŠ VILNIAUS

  • 69

Šilalės rajono mero pavaduotojas Tadas Bartkus pranešė sulaukęs pasipiktinusio žmogaus skambučio, kurio metu plūstasi, kad medikams skirta vakcina buvo paskiepytas įmonės, valdančios privačią Šilalės greitosios medicinos pagalbos stotį (GMPS), vadovas ir jo šeimos nariai, atvykę iš Vilniaus.

Įrašu apie esamą situaciją Šilalės rajono mero pavaduotojas penktadienį pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“. Čia jis rašė:

„Šiandien telefonu gavau skundą, kuriuo norėčiau pasidalinti. „Pradėta nuo COVID-19 skiepyti rajono medikus, bet visiems skiepų neužtenka, žmonės laukia savo eilės, bet štai Vilniaus ponams eilėje laukti nereikia. Štai „Ambulanso“ vadovai atvažiuoja į Šilalę su savo šeimos nariais ir čia paskiepijami tarsi kokie išrinktieji. Pasidomėkite, kaip tai galėjo atsitikti, kad iš Vilniaus atvykę „Ambulanso“ direktorius ir jo šeimos nariai čia skiepijami kartu su Šilalės greitosios medicinos darbuotojais. Nuo kada jie įsidarbino Šilalės greitosios medicinos pagalbos stotyje?“ – telefonu klausė manęs žmogus“, – atviravo politikas.

Jis pripažino, kad pastarasis skambutis gerokai nustebino. T. Bartkaus teigimu, rajono gyventojų vakcinavimu užsiima Viešoji įstaiga „Šilalės rajono ligoninė“.

„Nedelsdamas kreipiausi į laikinai direktoriaus pareigas einančią Jolantą Milašiūnienę, prašydamas paneigti arba patvirtinti faktą, kad jos vadovaujamoje įstaigoje su vakcina nuo COVID-19 buvo paskiepyti iš Vilniaus atvykę bendrovės „Ambulansas“ vadovai su savo šeimos nariais. Jeigu tai tikras faktas, paprašiau nurodyti visas aplinkybes, kaip tai įvyko“, – socialiniame tinkle detalizavo mero pavaduotojas.

Pasak jo, Šilalės rajono ligoninės direktoriaus pavaduotoja atsakė, kad Šilalės greitosios medicinos darbuotojai buvo skiepijami Klaipėdos universitetinės ligoninės pavedimu.

„Kaip man pranešė J. Milašiūnienė, prieš tai buvo informuota bendrovės „Ambulansas“ Šilalės greitosios medicinos pagalbos vadovė L. Kalnikaitė, suderintas skiepijimų laikas bei skiepijamų asmenų skaičius, pagal jį užsakyta ir atvežta vakcina iš Klaipėdos universitetinės ligoninės“, – detalizavo T. Bartkus.

„Skiepijamų darbuotojų sąrašą skiepijimą atliekančiai slaugytojai pateikė L. Kalnikaitė. Nei slaugytoja, nei kažkas kitas nekontroliavome šio sąrašo, tiesiog atlikome mums pavestą darbą. Atsakyti į klausimą, ar ten buvo vadovai, negaliu, prašau to klausti UAB „Ambulansas“ vadovės“, – teigiama Šilalės rajono ligoninės l. e. p. direktorės rašte.

T. Bartkui pavyko gauti bendrovės „Ambulansas“ Šilalės greitosios medicinos darbuotojų sąrašą vakcinavimui.

Tai kodėl nepaskiepijus be eilės savo šeimos, visos giminės ir dar keletą savo kaimynų? O šilališkiai palauks – jie gi ne Vilniaus ponai!

„Jį pasirašęs bendrovės „Ambulansas“ direktoriaus pavaduotojas kokybei Algirdas Radvila. Jis ir pats įsirašęs tame sąraše tarp Šilalės greitosios medicinos pagalbos darbuotojų. Sąraše yra žmonių, kurie tikrai dirba Šilalės greitosios medicinos pagalbos stotyje. Bet radau ir negirdėtų pavardžių. Tarkime, Ričardas Ūselis. Kas jis toks? Negirdėjau, kad toks žmogus dirbtų Šilalės greitojoje medicinos pagalboje. Pasidomėjau internete. Pasirodo, Ričardas Ūselis yra bendrovės „Ambulansas“ generalinis direktorius. O kas tie kiti trys Šilalės greitosios medicinos pagalbos darbuotojų sąraše nurodyti Ūseliai, įskaitant dvi Ūselienes? Nuo kada visi tie Ūseliai dirba Šilalėje? Situacija tikrai keista. Sąrašą pasirašo vienas žmogus, jį pateikia kitas žmogus, skiepijanti įstaiga paprasčiausiai „atlieka pavestą darbą“. Tai kodėl nepaskiepijus be eilės savo šeimos, visos giminės ir dar keletą savo kaimynų? O šilališkiai palauks – jie gi ne Vilniaus ponai!“, – piktinosi politikas.

Šeštadienį portalui susiekus su Šilalės rajono mero pavaduotoju ir pasiteiravus, ar pavyko apie minėtą incidentą sužinoti daugiau, T. Bartkus sakė, kad detaliau bus mėginama aiškintis pirmadienį.

Skambinant internete nurodytu bendrovės „Ambulansas“ vadovo R. Ūselio telefono numeriu, su juo susisiekti žurnalistams nepavyko.

Rašyti komentarą
Komentarai (69)

Žemaitaitis pasakė:

jog į Šilalę atvedė Ūselį būtent konservatorius Jonas Gudauskas, kuris beje ir vadovavo Šilalei atiduodant "greitukę" į privačias rankas.

kad

tie mūsų dykaduoniai valdžiagyviai tik kelis tūkst. vakcinų atvežė ir jau imituoja savo pasiekimus, smerkia kažką, kodėl aplinkinės šalys veža vakcinas iš visur, kur tik jas gauna ir jau paskiepijo milijonus savo gyventojų, aišku iki tokių kaip Izraeilis, kuris jau trečdalį savo žmonių paskiepijo, mums toli, bet bent lygiuotusi į kaimynines šalis, nors aš skiepisiuosi, tai tik kokį rudenį, kai bus daugiau informacijos apie vakcinas

nuomonė

Reikia bausti tuos, kurie neteisėtai įtraukė į sąrašą ir tuos, kurie tokiu būdu gavo skiepą. Bauda vienam asmeniui - ne mažesnė kaip 500 eur.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS