Šiluma sugrįš, bet Lietuvą vėl merks lietūs | kl.lt

ŠILUMA SUGRĮŠ, BET LIETUVĄ VĖL MERKS LIETŪS

Šilumos sekmadienį ir kitos savaitės pradžioje pasigesime, LRT radijui sako sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Anot jo, nors pirmomis savaitės dienomis šiluma šiek tiek sugrįš, trečiadienį Lietuvą vėl merks lietūs, todėl ir orai atvės.

Sekmadienį iš vakarų Europos brausis debesų bangos. Žinoma, kartu – lietūs, tad protarpiais palis, vietomis tikėtinos ir perkūnijos. 7–12 m/s greičiu pūs nemalonus vakarinių krypčių vėjas. Baltijos pakrantėje jo gūsiai retkarčiais pasieks ir 15–17 m/s. Šilumos pasigesime. Daugelyje rajonų bus vos 16–19 laipsnių. Tik vakarų Lietuvoje antroje dienos pusėje, pasirodžius saulei, kai kur galima tikėtis 20–21 laipsnio šilumos“, – tvirtina sinoptikas.

Pasak V. Sakalausko, pirmadienį  orai jau bus malonesni – nurims vėjas, bus sausiau. Trumpai palis tik kai kuriose vietovėse, o naktį vietomis pakibs rūkai. Sinoptikas perspėja, kad naktis vis dėlto dar nebus šilta – temperatūra naktį pažemės iki 9–14 laipsnių šilumos ir tik prie jūros sieks 16 laipsnių.

Pirmadienio dieną turėtume sulaukti vasariškos šilumos. Aukščiausia temperatūra mėgins pasiekti 20–25 laipsnius. Antradienį šiluma taip pat neturėtų pasitraukti. Naktį temperatūra svyruos tarp 13–18, o dieną – 19–24 laipsnių šilumos, tačiau lietūs vėl po truputį suintensyvės“, – tvirtina V. Sakalauskas.

Sinoptiko teigimu, antradienio naktį palis vakariniuose rajonuose, o dieną vėl daugelyje rajonų vyraus trumpi lietūs. Dieną kai kur galima ir perkūnija.

„Deja, trečiadienį neišvengsime lietaus. Naktį lietus pasirodys vietomis, o dieną vėl protarpiais lis, kai kur netgi smarkiai. Turėtume sulaukti perkūnijų, o per jas – ir gūsingesnio vėjo. Naktį laikysis 12–17, o dieną – 17–22 laipsnių šiluma. Tik rytiniuose rajonuose kai kur dar pamalonins 23–24 laipsnių šiluma“, – sako sinoptikas V. Sakalauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS