Situacija toliau kaista: per parą pasienyje sulaikytas 131 neteisėtas migrantas | kl.lt

SITUACIJA TOLIAU KAISTA: PER PARĄ PASIENYJE SULAIKYTAS 131 NETEISĖTAS MIGRANTAS

  • 30

Per praėjusią parą Lietuvos pasieniečiai sulaikė 131 nelegalų migrantą, patekusį į Lietuvą iš Baltarusijos, antradienį BNS informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis.

Daugiausia – 68 – šįkart įkliuvo Varėnos rajone esančioje A. Barausko pasienio užkardoje.

Po 22 užsieniečius sulaikė Druskininkų savivaldybėje ir Ignalinos rajone sieną saugantys Druskininkų bei Puškų užkardų pareigūnai. Dar migrantų sulaikyta Švenčionių ir Šalčininkų rajonuose.

Dauguma sulaikytųjų buvo be dokumentų. Daugelis jų – iš Afrikos šalių – Kongo, Kamerūno, Gvinėjos, dalis prisistatė Irako piliečiais.

Anot VSAT pranešimo, Druskininkų pasieniečiai pirmadienį gavo progą šiek tiek atsikvėpti, nors, pirminiais duomenimis, per penkias pastarąsias dienas jų sulaikytų neteisėtų migrantų skaičius – 438 – yra didžiausias tarp visų užkardų.

Anksčiau sulaikyti užsieniečiai pirmadienį iš Druskininkų išvežti į Alytaus rajono

savivaldybės suteiktas patalpas. Taip pat dalis neteisėtų migrantų jau anksčiau apgyvendinti Alytaus miesto, Ignalinos, Varėnos bei Lazdijų rajonų savivaldybių suteiktose patalpose. Sulaikytųjų apgyvendinimas vyksta ir VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje bei Pasieniečių mokykloje Medininkuose, o nelydimi nepilnamečiai perkeliami į Pabėgėlių priėmimo centrą Rukloje.

Antradienį toliau derinami veiksmai, kur bus apgyvendinti VSAT užkardose esantys

užsieniečiai.

Jiems bus atliekami testai dėl COVID-19, o iki rezultatų gavimo šie asmenys bus izoliuoti. Apie pasiprašiusiuosius prieglobsčio informuojamas Migracijos departamentas.

VSAT duomenimis, iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti 1363 neteisėti migrantai, tai yra septyniolika kartų daugiau nei pernai per visus metus.

Dėl smarkiai išaugusio migrantų iš Baltarusijos srauto Vyriausybė penktadienį valstybės mastu paskelbė ekstremaliąją situaciją.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo akcija prieš Lietuvą.

GALERIJA

  • Situacija toliau kaista: per parą pasienyje sulaikytas 131 neteisėtas migrantas
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Chyy

jie ne tik jokių dokumentų neturi bet ir jokios profesijos:D)):D).Ką sako darbdaviai? Gal pasiims apmokyti?:D

;

Už visą tą brudą atsakingi mūsų "laisvės šaukliai", anūkas ir Co. Pradžią davė Linkevičius ir Co, tik jau niekas, ašku, nebeatsimena.

galiu patarpininkauti pervedant per siena, tiesa,

sienos tai nera, tik kai kur is dratuku pastatyta ir per tv pastoviai rodoma - taigi, su siena problemu nera, bet prizadu, kad lietuviai valdininkai viska padarys, kad turetumete ka valgyti ir kur miegoti - o paskui greiciausiai i Germany...mat musu junginys dabar persimetes is afrikos i azija, nes jie jau susitaupe pinigeliu, tai juos reikia realizuoti, nes kai zmones turi per daug pinigu, tai pradeda daryti nesamones...stengsimes apsaugoti ir mus zmones nuo per dideliu pinigu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS