Siūlo giežčiau bausti miškų šiukšlintojus: gali atimti automobilį? | kl.lt

SIŪLO GIEŽČIAU BAUSTI MIŠKŲ ŠIUKŠLINTOJUS: GALI ATIMTI AUTOMOBILĮ?

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Aistė Gedvilienė teikia Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kuriomis siūloma griežtinti atsakomybę už šiukšlių pylimą miškuose, numatant administracinio nusižengimo padarymo įrankių, transporto priemonių, kuriomis teršalai ar šiukšlės buvo vežami ir kuriais teršalai ar šiukšlės buvo iškraunamos, konfiskavimą.

Šiuo metu Administracinių nusižengimų kodekse numatomos baudos už aplinkos teršimą, kurios taikomos ir miško teršėjams, tačiau transporto priemonių ir kitų įrankių konfiskavimas nenumatytas.

Pasak parlamentarės, teikti kodekso pataisas paskatino tai, kad šalyje netyla ekologinių nelaimių skandalai, o įvairios institucijos, visuomeninės organizacijos ir gyventojai viešina informaciją, kad Lietuvos miškuose vis dar gausiai šiukšlinama – į juos vežamos statybinės, buitinės atliekos, padangos ir kitos šiukšlės bei teršalai.

„Nors miškų šiukšlintojams gresia nemenkos piniginės baudos, matoma, kad tai teršėjų neatbaido. Pamiškėse vis dar daug įvairių šiukšlių: padangų, plastiko, statybinių atliekų. Šiukšlinimas miške ne mažesnis nusikaltimas gamtai kaip ir neleistina žūklė ar medžioklė. Darant pastaruosius pažeidimus, teisės aktai numato nusikaltimo įrankių ir transporto priemonių konfiskavimą. Aš siūlau pritaikyti analogiją“, – pažymėjo A. Gedvilienė.

GALERIJA

  • TS-LKD frakcijos narė Aistė Gedvilienė
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

patriotas

Pritariu,tik taip galima sustabdyt terseju veiksmus kurie nesuvokiami sveiku protu

Tika

ir reikėtų ne tik atimtų automobilį, kurį vėliau parduoti aukcione, bet ir baudas uždėti nuo 1000 eurų, o ne kaip dabar...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS