Siūloma griežtinti reikalavimus pavežėjams ir taksi vairuotojams | kl.lt

SIŪLOMA GRIEŽTINTI REIKALAVIMUS PAVEŽĖJAMS IR TAKSI VAIRUOTOJAMS

Mažinant šešėlį taksi ir pavežėjų versle, didinti keleivių saugumą ir gerinti aptarnavimą bei atsiskaitymą, nuo kitų metų sausio siūloma griežtinti reikalavimus šiam verslui.

Susisiekimo ministerija parengė tai numatančius Kelių transporto kodekso pakeitimus. Vėliau juos svarstys Vyriausybė, o galutinį sprendimą priims Seimas. 

Ministerija pirmiausia siūlo nustatyti daugiau reikalavimų vairuotojams, norintiems tapti taksi vairuotojais ar pavežėjais. Jie privalėtų turėti galiojantį ES ar Europos ekonominės erdvės šalyje, JK, Šveicarijoje arba Ukrainoje išduotą vairuotojo pažymėjimą.

Dabar tinka bet kurios šalies pažymėjimas, nereikalaujama būti registruotam ES, kai taksi leidimo prašo įmonė.

Transporto saugos administracijos duomenimis, nuo 2020 metų liepos iki šių metų rugpjūčio pradžios beveik penktadalis (19 proc.) – apie 3,78 tūkst. asmenų, prašiusių pavėžėjimo leidimo, pateikė trečiosios šalies pažymėjimą. 

Be to, vairuotojų dokumentai būtų tikrinami prieš išduodant leidimą, o ne po to, jų veiklos leidimas būtų stabdomas jiems surinkus tris ar daugiau nuobaudų dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų, jis taip pat būtų naikinamas, jeigu jie dirbtų su leidime nenurodytu arba netinkamu automobiliu ar jei neteiktų duomenų, susijusių su mokesčiais.

Susisiekimo ministerija, be to, siūlo vairuotojams neleisti naudoti įrangos, kuri vietoj taksometro apskaičiuotų kelionės kainą, – tokios priemonės ketinama imtis įtariant, kad vairuotojai deklaruoja ne visas pajamas.

Be to, siūloma uždrausti atsiskaitymus į pavežėjų asmenines sąskaitas.

Per visus 2022 metus išduota beveik 10 tūkst. leidimų dirbti pavežėjais, o šiemet – maždaug 4,5 tūkstančio.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kliedesiai

Pilna visokių neaiškių... Kažko paklausi tai rusiškai burba nesupranta jis nieko, važiuot nemoka, iš kur tokių privisę?...

prezidente NAUSĖDA !

ar matote , kaip konservat KGB-tai " kuria " gyvenimo GEROVĘ Lietuvoje--norėtume ryžtingesnio j u d e s i o valdančiųjų atžvilgiu.

Dienraščiui

Karo propoganda baudžiama įstatymu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS