Siūloma leisti nuotoliniu būdu nagrinėti baudžiamąsias bylas | kl.lt

SIŪLOMA LEISTI NUOTOLINIU BŪDU NAGRINĖTI BAUDŽIAMĄSIAS BYLAS

Teisingumo ministerija (TM) siūlo pataisas, kad baudžiamąsias bylas teismai galėtų nagrinėti nuotoliniu būdu – pasitelkdami informacines technologijas. Taip pat siūloma leisti nuotoliniu būdu atlikti ikiteisminius tyrimus.

Ministerija pranešime argumentuoja, kad taip būtų modernizuotas baudžiamasis procesas, sudaryta galimybė rengti teismo posėdžius, kai to neįmanoma padaryti įprasta tvarka, sutaupyta laiko.

„Šalyje paskelbus karantiną, kyla rimtų iššūkių ne tik sveikatos sistemai, ekonomikai ar verslui, bet ir ikiteisminio tyrimo institucijų bei teismų veiklai. Todėl tiek ikiteisminio tyrimo institucijos, tiek teismai turėtų galimybę bylų tyrimą ir nagrinėjimą organizuoti nuotoliniu būdu“, – pranešime cituojamas teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Šiuo metu baudžiamosiose bylose nuotoliniu būdu galima apklausti įtariamąjį arba liudytoją, ekspertą, jeigu jie negali atvykti į teismo posėdį. Tačiau nėra įteisinta galimybė, kad visi proceso dalyviai dalyvautų teismo procese, kuris vyksta naudojant informacines ir elektroninių ryšių technologijas, pavyzdžiui, vaizdo konferencijas.

Teisingumo ministerija siūlo įteisinti informacinių ir elektroninių ryšių technologijų taikymą visose baudžiamojo proceso stadijose, atliekant ir ikiteisminį tyrimą, ir nagrinėjant baudžiamąsias bylas. Baudžiamojo proceso kodekso pataisų projektą artimiausiu metu planuojama perduoti svarstyti Vyriausybei.

Anot ministro, nuotolinis bylos nagrinėjimas užtikrintų kiekvieno asmens teisę į teisingą ir nepertraukiamą procesą, baudžiamosios bylos būtų nagrinėjamos greičiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kokiam ten idiotuj toj ,,,teisingumo,,, ministerijoj

sove y debilna,,,kepala,,, si ,,geniali,,, mintis ... ??? gal zekai ,prievartautojai ,zidikai, vagys ,aferistai ir bausmes atliks -,,,nuotoliniu,, neakyvaizdiniu budu...kaip sakoma ;- zinau ,kad toj temides kontoroj vien tik korumpuoti kysininkai sedi , bet kad dar ir idiotai iki tokio laipsnio tai jau perdaug ,,,perebor,,,,

Agnes

O bausmę atlikti nuotoliniu būdu?

Skubėkit, sukčiai skubėkit

Kol karantinas, kol žmonės neturi galimybės judėti laisvai ir normaliai tvarkyti savo gynybos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS