Siūloma smarkiai didinti baudas už būrimą viešose vietose | kl.lt

SIŪLOMA SMARKIAI DIDINTI BAUDAS UŽ BŪRIMĄ VIEŠOSE VIETOSE

Seimo narių grupė, parengusi naujos redakcijos Azartinių lošimų įstatymo projektą bei kitų įstatymų pataisas, siūlo smarkiai padidinti baudas už nelegalius lošimus, būtimą viešose vietose.

Jei šiuo metu azartiniai lošimai iš pinigų, daiktų ir kitokių vertybių viešosiose, tam nenustatytose vietose, taip pat būrimas viešosiose vietose užtraukia 200-500 litų baudą, siūloma, kad baudos už tai didėtų iki 5-15 tūkst. litų.

Įstatymų pataisų projektų paketą registravusi darbo grupė taip pat siūlo įteisinti komercinį pokerį, lošimų organizavimą internete.

Parlamentarai tvirtina, kad dabartinis lošimų reguliavimas Lietuvoje „nebeatitinka įvykusių rinkos pokyčių, technologinės pažangos, prasilenkia su ekonominėmis realijomis bei lošimus organizuojančių bendrovių ir lošėjų poreikiais bei lūkesčiais“.

Projekto aiškinamajame rašte taip pat teigima, kad „naujausi azartinių lošimų socialiniai ekonominiai tyrimai atskleidžia ir teigiamą lošimų industrijos poveikį viešajai ekonomikai“.

„Azartiniai lošimai prisideda prie valstybės mokestinių pajamų didėjimo, prie infrastruktūros kūrimo, prie teigiamo kitų verslų įtakojimo, jų pajamų didinimo, lengvesnių naujų verslų pradėjimo galimybių užtikrinimo, siūlo pramogų vertę ir papildomą poilsio pasirinkimo gyventojams galimybę, sąlygoja viešųjų paslaugų plėtrą, įtakoja naujų darbo vietų atsiradimą, gyvenimo kokybę, visuomenės sveikatą, socialinį kapitalą ir vertybes“, - rašo teikėjai pataisų aiškinamajame rašte.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

fikusas

kurvos neturit ka veikt klaunai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS