Pakeisti draudimą rūkyti balkone – misija neįmanoma? | kl.lt

PAKEISTI DRAUDIMĄ RŪKYTI BALKONE – MISIJA NEĮMANOMA?

  • 9

Seime – siūlymas palengvinti gyvenimą rūkaliams daugiabučiuose. Dabar yra taip, kad jeigu nors vienas žmogus pareiškia, kad nenorėtų, jog to namo kaimynai rūkytų balkonuose, rūkyti ir negalima. Seime gimė siūlymas, kad tokiam draudimui reikėtų daugumos namo gyventojų sutikimų.

Seimo narys Julius Sabatauskas pats papasakojo, kodėl tai siūlo.

– Praeitoje kadencijoje priimtas įstatymas realiai neveikia. Tas sprendimas užtraukia ir pasekmes. Dėl draudimo nesilaikymo nubausta tik vienetai gyventojų. Tai viena priežastis – įstatymas neveikia, antra – gyventojų bendrijų įstatyme yra nuostata, kad visus sprendimus namo gyventojai turi priimti dauguma balsų. Aš gal net svarstyčiau ne viso namo, o tos laiptinės gyventojų vertinimą. Kitas klausimas, ar uždrausta rūkyti bute? Neuždrausta. Atsisėda sau tualete, vonioj, kur yra ventiliacijos angos, virtuvėje, kur yra gartraukis. Įjungia gartraukį, visi dūmai keliauja į ventiliacijos sistemą ir pasklinda po visą namą. Tai kitam bute gali uostyti ir mėgautis rūkalų kvapu. Tokio mėgavimosi tikrai niekas nenori, todėl turime kažką daryt, nes problema nėra išspręsta. Ji tik paslėpta.

– Daugiabučiai, kurie vykdo šį draudimą, ar jis jiems liktų galioti, ar reiktų iš naujo balsuoti?

– Įstatymas visada galioja į priekį, o ne atgal. Jeigu būtų priimtas įstatymas, tai reikėtų spręsti daugumai. Iš naujo. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

Šitas pasiūlymas Seime vertinamas nevienareikšmiškai. Vienas šio draudimo iniciatorių Tomas Tomilinas sakė, kad taip išvis neišeis uždrausti rūkyti. 

„Jeigu daugumos reikėtų, tai mano name surinkti balsus – misija neįmanoma. Todėl, kad didžioji dalis būtų – nuomojami“, – kalbėjo moteris.

„Nerūkau. Man neaktualu“, – teigė vyras.

„Aš esu prieš rūkymą, tai tikrai esu už visus draudimus“, – sakė mergina.

„Aš palaikau senąją tvarką“, – kalbėjo sveikatos srityje dirbusi moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

birute

Dėl rūkymo daugiabučiuose naujo įstatymo nereikia . Su naujais svarstymais nesutinku,nes tada rūkaliai bus palaiminti. Negirdėjau, kad gydytojai skirtų rūkymą kaip vaistą. Seimūnai mąstykite.

Anonimas

Užkniso tie narkomanai rūkaliai ir jų rėmėjai . Langų negali atsidaryt per ta smarvę.

Pelėda

Bet jei žmogus rūko savo tualete, tai dūmų smarvė kaimynams ateina per ventiliacijos angą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS