Skelbia naujus atvejus, kai skiepyta be eilės: minimas buvęs Šilalės rajono ligoninės vadovas | kl.lt

SKELBIA NAUJUS ATVEJUS, KAI SKIEPYTA BE EILĖS: MINIMAS BUVĘS ŠILALĖS RAJONO LIGONINĖS VADOVAS

  • 3

Valstybės politikams prakalbus apie tai, kaip būtų galima užtikrinti, kad Lietuvos gyventojai nuo COVID-19 būtų skiepijami numatyta tvarka, žiniasklaida praneša naujus atvejus, kai skiepyta be eilės.

LRT radijas skelbia, kad Šilalėje nuo koronaviruso buvo paskiepyta ir daugiau žmonių, kuriems pagal galiojančią tvarką skiepas nepriklausė.

ELTA primena, kad šeštadienį paviešinta informacija, kad Šilalėje COVID-19 vakcina, kuri buvo skirta medikams, paskiepytas  privačios greitosios medicinos stoties „Ambulansas“ vadovas Ričardas Ūselis ir jo šeimos nariai bei artimieji. Pirmadienį paaiškėjo, kad čia buvo paskiepytas ir verslininkas Juozas Pranckevičius.

LRT radijo teigimu, vakcinos nuo COVID-19 sulaukė ir buvęs Šilalės rajono ligoninės vadovas, vyriausiasis gydytojas Antanas Levickis. Kaip pažymėjo LRT radijas, jis šiuo metu ligoninėje nebedirba.

Šilalės rajono ligoninės laikinoji vadovė Jolanta Milišiūnienė LRT radijui tvirtino, kad pasiaiškinimas dėl šio atvejo jau yra surašytas.

 

 

„Aš viską surašiau paaiškinime Šilalės rajono savivaldybei. Tegu ji nagrinėja ir nusprendžia, ar tai buvo teisėta, ar neteisėta“, – LRT radijui sakė ji.

Pastarąją savaitę viešojoje erdvėje paviešinus atvejus, kai buvo skiepijama be eilės, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys įpareigojo savivaldybių administracijų direktorius kontroliuoti visą skiepijimo procesą ir tirti įtariamus pažeidimus. Tačiau Prezidentūra, pabrėžusi, kad veiksmų, kurių ėmėsi ministerija, nepakanka, pasiūlė keletą papildomų žingsnių.

„Žvelgiant į periodą, kai bus vakcinuojama žymiai daugiau žmonių, negu vakcinuojama šiuo metu, būtina padaryti dar bent tris papildomus žingsnius. Visų pirma reikia įdiegti tam tikrą elektroninę sistemą, kuri vakcinavimo eiliškumą tikrintų. Reikia peržiūrėti ir sveikatos apsaugos ministro sudarytą vakcinavimo eiliškumą, numatant aiškesnį principą, kai yra judama nuo vienos prioritetų eilės prie kitos. Trečia, reikia labiau koordinuoti visą vakcinavimo sistemą. Kitos šalys turi tam tikrus koordinacinius centrus. Tam tikrų tokio centro užuominų yra ir Lietuvoje. Bet tai turi būti stiprinama“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė prezidento vyriausiais patarėjas Simonas Krėpšta.

Atvejus, kai gyventojai buvo paskiepyti galimai pažeidžiant nustatytą tvarką, ketina tirti Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jis

baikit kelti isterijos ir pavydo bangas. Kodėl nenušviečiama reali situacija- daug kas atsisako skiepytis, tai tenka visus aplinkui, kad vakcina neprapultų. Visada yra lazdos du galai, dabar pasigavo arkliuką ir varo kiek gali. Kur yra gilesnė žurnalistikos, tikros žurnalistikos, analizė? Aš pasigendu.

Anonimas

Baudziauninkai, is visko yra daromas biznis.

Anonimas

Ivarykit jam nuodu kat greiceu nustiptu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS