Šmaikštauja: keturi metrai sniego, o kiek prisikaupė pas jus? | kl.lt

ŠMAIKŠTAUJA: KETURI METRAI SNIEGO, O KIEK PRISIKAUPĖ PAS JUS?

  • 0

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba paskelbė, kuriose Lietuvos vietovėse prisnigo gausiausiai. O štai feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ šmaikštaujama, kad sniego – 4 metrai.

„Žiema įsitvirtino ir bent jau šią savaitę ji niekur nežada trauktis. Vakar snigo gausiau vakarinėje šalies dalyje, šiandien dalyje vietovių irgi dar pasnigs gausiau, o rytoj sniego jau bus nedaug. Sniego danga daug kur Lietuvoje siekia tarp 15–30 cm, o tai jau visai nemažai. Panaši situacija buvo 2010 metais, tokiu pačiu metų laiku, gruodžio viduryje“, – rašoma tarnybos feisbuko paskyroje.

Prognozuojama, kad antroji šios savaitės pusė bus šaltesnė, tačiau speigai neprognozuojami. Naktį daug kur šals iki 7–12 ar 8–13 laipsnių šalčio. Vis dėlto nakties metu kažkur ilgesnį laiką pragiedrėjus dangui šaltis gali spustelti ir truputį stipriau.

„Per praėjusias 24 valandas daugiausia kritulių iškrito vakarinėje šalies pusėje, todėl čia ir sniego danga labiausiai pastorėjo. Dėl pūgos ir pustymo vienur atsirado didelės sniego pusnys, kitur vėjas sniegą nupūtė (sniego danga keletu centimetrų sumažėjo). Šiandien ryte storiausia sniego danga buvo susidariusi Tauragnuose (Utenos r.) – 39 cm, Vėžaičiuose (Klaipėdos r.) ir Leckavoje (Mažeikių r.) – po 35 cm, Laukuvoje (Šilalės r.) ir Kartenoje (Kretingos r.) buvo po 33 cm, o Mažeikiuose ir Buivydžiuose (Vilniaus r.) – po 32 cm. Mažiausiai sniego (iki 15 cm) buvo apie Kauną, Kėdainius ir Panevėžį“, – skelbia Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

O štai feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ šmaikštaujama, kad sniego – keturi metrai. 

„Jeigu bandėte pasmaigstyti liniuotę ar ruletę į sniegą, pasidalinkite savo rezultatais“, – kvietė grupės sekėjus.

Gairės: sniegas, snygis, oras
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS