Smurtą patiriančioms moterims per karantiną sudėtingiau kreiptis pagalbos | kl.lt

SMURTĄ PATIRIANČIOMS MOTERIMS PER KARANTINĄ SUDĖTINGIAU KREIPTIS PAGALBOS

Moterų informacijos centro direktorė Jūratė Šeduikienė atkreipia dėmesį, kad smurtą artimoje aplinkoje patiriančioms moterims karantino laikotarpiu yra sudėtingiau kreiptis į pagalbos centrus. J. Šeduikienė taip pat akcentuoja, kad smurtaujantiems asmenims dažnai yra taikomos netinkamos kardomosios priemonės, ir smurtautojai grįžta atgal į šeimą.

„Mes manome, kad tikrai yra sudėtingiau kreiptis (pagalbos – ELTA) patyrus smurtą artimoje aplinkoje, todėl, kad anksčiau smurtautojui išvykus būdavo galima pasiskambinti į mūsų centrus ir pasikalbėti apie situaciją. Šiuo metu, kada smurtautojas yra šalia tavęs, (...) tai moterys bijo kreiptis“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje informavo J. Šeduikienė.

Moterų informacijos centro direktorės teigimu, esminė problema, kad smurtautojams dažnai yra pritaikomos netinkamos kardomosios priemonės, jie grįžta į tą pačią gyvenamąją vietą ir toliau smurtauja.

„Jeigu policija išveža smurtautoją, tai dažnai jam yra pritaikomos netinkamos kardomosios priemonės, tai yra, sakykim, neleidimas pasišalinti iš gyvenamosios vietos. Tai reiškia, kad smurtautojai grįžta į tą pačią gyvenamąją vietą ir toliau smurtauja“, – kalbėjo moterų informacijos centro direktorė.

Pasak J. Šeduikienės, smurtautojams turėtų būti taikomos tokios kardomosios priemonės, kaip neleidimas artintis prie nukentėjusio asmens, taip pat draudimas gyventi toje pačioje vietoje. Moterų informacijos centro direktorė mano, kad policija galėtų smurtą artimoje aplinkoje patiriančioms moterims dalinti vadinamuosius mygtukus, kuriuos paspaudus būtų galima išsikviesti policiją.

„Taip pat mes imamės iniciatyvos ir klientams, kurie pas mus yra registruoti specializuotos pagalbos centruose, siunčiame SMS žinutes su priminimu, kad mes tokie esame, kad jūs galite su mumis susisiekti ne tik telefonu, bet taip pat ir elektroniniu paštu ar SMS žinute, ir mes pabandysime paskambinti ir pagelbėti“, – pridūrė J. Šeduikienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Gerda

Ką daryti jeigu vyro žviegiantis balsas,kaip jo gerklę užkišti.

Stanbulo konbecija

Kieviena savaite moterys paskerdzia po vyra vyksta atviras vyru genocidas jei nepasiseka paskerdti tai skambinama i policija kad jos skraudzemos x

moliuskas

gal vyrai noretu susikeist vietoms savaitei su moterimis?nuplestu stoga ko gero...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS