Ekstremali situacija dėl išsiliejusių pavojingų medžiagų Šakių rajone nebus skelbiama | kl.lt

EKSTREMALI SITUACIJA DĖL IŠSILIEJUSIŲ PAVOJINGŲ MEDŽIAGŲ ŠAKIŲ RAJONE NEBUS SKELBIAMA

  • 1

Ketvirtadienio rytą posėdžiavusi Šakių rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisija nusprendė, kad dėl išsiliejusių pavojingų cheminių medžiagų ekstremali situacija nebus skelbiama.

Už medžiagų surinkimą žada sumokėti bendrovė "Nordekspresas", kurios vilkikas nesėkmingai gabeno pavojingą krovinį.

Šakių rajono savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis BNS sakė, kad padėtis neatitinka ekstremalios situacijos kriterijų.

"Neatitinka tų kriterijų - reikia, kad būtų netoli gyvenvietės, kad reikėtų žmones kraustyti į kitą vietą, kad būtų vandens telkiniai, gręžiniai arba šuliniai netoli - tokios situacijos nėra", - aiškino J.Puodžiukaitis.

Jo teigimu, gamtai padarytą žalą dar tik bus bandoma nustatyti - imti mėginių įvykio vietoje atvažiuoja aplinkosaugininkai iš Marijampolės.

Pavojingi kroviniai iš sunkvežimio "Volvo" Šakių rajone, kelyje Šakiai-Plokščiai, iškrito trečiadienio popietę.

Iš pažeistų konteinerių į aplinką išsiliejo apie 1,4 tonos azoto rūgšties, 9,9 tonos sieros rūgšties ir 1,5 tonos natrio hidroksido.

Cheminės medžiagos neutralizuotos smėliu, padengtos putomis, užpiltos gruntu ir uždengtos plėvele, kad negaruotų. Iškasti atitvarai, kad teršalai nepatektų į šalia esantį upelį, BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente.

Dėl išsiliejusių pavojingų cheminių trečiadienį buvo uždraustas eismas įvykio vietoje, kelyje Šakiai-Plokščiai. Ketvirtadienio rytą eismas čia buvo atnaujintas.

Pasak J.Puodžiukaičio, įvykio vietoje vis dar budi policija.

"Budi policija, kad ten kažkas nelįstų, nenusidegintų, kadangi sieros rūgštis yra labai pavojinga", - pažymėjo jis.

"Nordekspresas" vadovas Aldas Kulikauskas BNS ketvirtadienį sakė, kad šiuo metu bendrovėje atliekamas vidinis patikrinimas, kurio metu tikimasi išsiaiškinti, ar krovinys buvo tinkamai pritvirtintas. Jis taip pat patikino, kad bendrovė apmokės už pavojingų medžiagų sutinkimą.

"Šiuo metu jau yra sudaryta sutartis su įmone, kuri tvarkys visas pasekmes. Viską sutvarkysime", - žadėjo jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Johnf210

In My Bambino site you can find sso many interesting aspefts dcabedggdebe

SUSIJUSIOS NAUJIENOS