Stebisi nauja tendencija – gyvūnus įsigyja jaunos poros, kurios taip „žaidžia“ šeimą | kl.lt

STEBISI NAUJA TENDENCIJA – GYVŪNUS ĮSIGYJA JAUNOS POROS, KURIOS TAIP „ŽAIDŽIA“ ŠEIMĄ

  • 9

Atsiranda nauja tendencija – gyvūnus įsigyja jaunos poros, kurios taip pat kuria šeimą. Vis dar madinga dovanoti gyvūnus nepasitarus gimtadienio, kita proga, arba vaikams prašant. Dabar daugiau dovanojami triušiukai, tą mato prieglauda, į kurią vėliau dovanoti augintiniai ir atkeliauja. Dažnai tai daroma nepasitarus su tuo, kam dovanojama tokia gyva dovana. Todėl paliekami gyvūnai išmetami, paliekami tiesiog gatvėje, praneša LNK.

„Tautmilės prieglaudėlėje“ atsidūrė šuniukas, nes jo šeimininką ištiko insultas. Prieglaudos darbuotojai tikisi, kad šeimininkas pasveiks ir šuniuką pasiims. Dėl kokių priežasčių kiti gyvūnai atsiduria prieglaudose, pasakoja „Tautmilės prieglaudėlės“ atstovė Olga.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Ar vis dar madinga neatsiklausus žmonių dovanoti gyvūnus, pavyzdžiui, per Kalėdas?

– Dėl Kalėdų, tai žiniasklaida spaudžia šį klausimą ir žmonės atsakingiau į tai žiūri. Bet dar sulaukiame, kad nori kačiuko ar šuniuko gimtadienio proga. Mes į tai žiūrime neigiamai, nes, pirmiausiai, kačiukas ar šuniukas turi atsirasti šeimoje ne pageidavus vaikui, o priėmus sprendimą suaugusiems. Tiek vieno, tiek kito gyvūnėlio priežiūra reikalauja laiko, pinigų ir meilės. Tai suaugusių atsakomybė. Mano vizija, kad prieglaudoje atsidurtų gyvūnėliai tik laikinai, kad nesibastytų gatvėje. Atsiranda daug vienerių metų ar paaugliukų šuniukų, kurie buvo nupirkti ar įsigyti neapgalvojus. Tokie „sugadinti“ gyvūnėliai atsiranda pas mus. Dėl ko jie susigadina, nes nėra tinkamo auklėjimo. Juos reikia auklėti kaip ir mūsų vaikus. Užauga maži „monstriukai“, su kuriais žmonės nesusitvarko.

Užauga maži „monstriukai“, su kuriais žmonės nesusitvarko.

– Nesusitvarko, todėl atiduoda jums?

– Taip, arba išmeta į gatvę.

– Kalbant apie dovanojimą suaugusiems, ar būna, kad sugalvoja, kad kitam suaugusiam reikia augintinio nepasitarus ir tada jie atkeliauja pas jus?

– Pas mus retai būna, kadangi visi gyvūnai čipuoti, todėl turim teisę dovanoti tik šeimininkui, ne per tarpininkus kažkokius. Pavyzdžiui, jeigu vaikinas nori merginai kačiuką paimti, visgi, turi pati mergina čia atvykti.

– Tarp suaugusių blėsta tas dovanojimas nepasitarus?

– Yra, bet mes nedovanojame.

– Gal pastebėjote, kad vaikinas merginai dovanojo ar vaikai tėvams, o jiems netiko ar nenorėjo gyvūno?

– Kol dar nėra tikros šeimos, kol jaunimas tik „žaidžia“ šeimą, tai pasiima gyvūną. Tačiau, kai išsiskiria keliai, tai būna, kad gyvūnas tampa niekam nereikalingas arba pešasi, nes abiem reikalingas.

– Ar šuniukai, kačiukai dažniausiai atkeliauja, o gal dar yra ir kitų rūšių?

– Atkeliauja papūgėlės, kurios pro langą netyčia išskrenda ir pasiklysta. Vėžliai būna, kurie yra invaziniai ir jų negalima parduoti. Praeitais metais labai daug triušiukų buvo, kurie rasti lauke su narveliu, su kraiteliu. Pasiima, pažaidžia ir išmeta.

– Tai žmonės išmeta juos tiesiog į gatvę tikėdamiesi, kad kažkas kitas paims?

– Būna ir taip. Vienu metu buvo padaugėję ir smulkių graužikų, degučių, peliukų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ema

Tai kad vaikų turėti tapo prabanga, vat ir rezultatas

Silueto

Kur blefuoja tos gnydos, kur triušiuką sudegino gyvą?!!!

A

Labai gaila, kad gyvi padarėliai vis dažniau tampa žaisliukais, ypač šuniukai ir kačiukai, kurie laikomi mažo ploto butuose, mini apartamentuose.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS