STT pareigūnų vizito sulaukė ir „Maxima“, paimti dokumentai | kl.lt

STT PAREIGŪNŲ VIZITO SULAUKĖ IR „MAXIMA“, PAIMTI DOKUMENTAI

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį lankėsi ir prekybos tinklą „Maxima“ valdančioje bendrovėje, iš čia paimti dokumentai.

Tai BNS trečiadienį patvirtino „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

„Atlikdami procesinius veiksmus, STT pareigūnai apsilankė mūsų įmonėje. Buvo paprašyta suteikti informaciją, susijusią su kelių metų senumo įvykiais. Su pareigūnais bendradarbiaujame ir suteikėme visą reikiamą informaciją“, – teigė „Maxima“ atstovė.

Ji nepatikslino, su kokiais įvykiais susiję dokumentai buvo paimti, „Maximos“ atstovė taip pat teigė, kad STT pareigūnai jokių asmenų nesulaikė.

„Atidavėme dokumentus ir tuo baigėsi“, – sakė E. Dapkienė.

STT ir Generalinė prokuratūra antradienį pranešė apie ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo stambaus masto kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo.

Atidavėme dokumentus ir tuo baigėsi.

STT pranešė apie dešimtis kratų ir kitų procesinių veiksmų, tarnybos pareigūnai antradienio rytą lankėsi ir bendrovės „Kauno tiltai“ pagrindiniame biure.

Taip pat pranešta apie Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidento Valdo Sutkaus ir Lietuvos bankų asociacijos vadovo Manto Zalatoriaus bei dar keturių „verslo pasaulio“ asmenų sulaikymą, tačiau konkrečiai teisėsauga nenurodė, kokie įtarimai pareikšti sulaikytiesiems, nei atskleidė kitų sulaikytųjų tapatybių.

Valdas Sutkus (kairėje) ir Mantas Zalatorius (dešinėje)

Trečiadienį teisėsauga BNS patvirtino, kad sulaikytas ir „Kauno tiltų“ vadovas Aldas Rusevičius.

Teisėsauga galimus nusikaltimus sieja su neteisėtai vykdoma lobistine veikla ir poveikiu teisėkūros procesams ir aiškinasi V. Sutkui priklausančių 400 tūkst. eurų kilmę.

Prokuratūros teigimu, turimi duomenys leidžia įtarti, kad V. Sutkus, vykdydamas savo pareigas LVK ir atstovaudamas jos narių bei kitų verslo subjektų interesams, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, visuomenine padėtimi, pažintimis, ryšiais ar kita įtaka, galimai gaudavo neteisėtą piniginį atlygį už jo darytą poveikį priimant įvairius verslo subjektams svarbius teisės aktus.

M. Zalatorius įtariamas dalyvavęs keliuose nusikalstamos schemos epizoduose.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

to

Landsnukiu gaujai ateina galas,labai norisi tiketi kad taip bus,bet prokurorai gaus atligi is tu 400 tukst,per puse ir viskas bus numarinta,kitaip negali buti jei byla pasieks teisma ir landsnukiu gauja bus demaskuota,tada slove Teisesaugai,bet runkeliu balsas i dangu neeina

Burzuazinis nacionalistas

Visas tas klanas ir arabisku "gyneju" voratinklis turi buti susodinti su turto konfiskacija. Istatymas pagaliau priimtas.

Iš po tilto

O, jei pareigūnai antradienio rytą lankėsi ir bendrovės „Kauno tiltai“ pagrindiniame biure, tikėtina, kad Kauno dievui gali imti svilti padai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS