Akibrokštas Seime: du darbuotojai į namus važinėjo valdiškais automobiliais | kl.lt

AKIBROKŠTAS SEIME: DU DARBUOTOJAI Į NAMUS VAŽINĖJO VALDIŠKAIS AUTOMOBILIAIS

  • 13

Sujudimas Seimo kanceliarijoje – du darbuotojai iš namų ir į namus važinėjo valdiškais automobiliais. Apie tai pranešęs Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis piktinasi, kad viešai neatskleidžiamos pavardės piktnaudžiautojų, leidusių sau važinėti už mokesčių mokėtojų pinigus ir padarę biudžetui tūkstantinę žalą, praneša LNK.

– Kaip ir kada pastebėjote, kad kanceliarijos darbuotojai naudojasi valdišku transportu savoms reikmėms?

– Visiškai atsitiktinai. Kiekvieną rytą veždamas vaikus į darželį vis pastebėdavau, kad pro šalį važiuoja Seimo automobilis su akivaizdžiai kanceliarijos darbuotojais. Kai per savaitę tris iš trijų dienų pastebėjau, natūraliai kilo toks klausimas, kas čia turi tokią privilegiją su tarnybiniu transportu važinėti į darbą ir iš darbo. Paklausiau kanclerio ir išaiškėjo, kad buvo nuolatinis ir sisteminis tarnybinio transporto naudojimas. Labai keista kanceliarijos ir kanclerio pozicija neatskleisti ne tik asmenų, kurie tai darė, tačiau ir struktūrinių padalinių, kuriems jie priklausė. Mes, kaip Seimo valdybos nariai, turime tvirtinti limitus kurui ir ateinantiems metams tiems patiems struktūriniams padaliniams. Tad būtų labai gerai žinoti, kuris komitetas, komisija ar kitas Seimo struktūrinis padalinys gauna tokius limitus, kad užtenka ne tik tarnybinėms funkcijoms vykdyti, bet ir važinėti į namus ir iš namų.

Andrius Mazuronis (L. Balandžio/BNS nuotr.)

– Kiek nustatyta žmonių, važinėjusių tuo transportu?

– Kaip supratau, buvo nustatyti du žmonės. Kancleris galėtų pasakyti tiksliau. Lyg nustatyti du asmenys, kurie sistemingai ir nuolatos tuo naudodavosi. Pradžioje, kai jie ėmėsi efektyvinti Seimo tarnybinio transporto naudojimo tvarką, buvo į tai kreipiamas didelis dėmesys. Tai suponavo, kad Seimo nariai neskaidriai ar negerai naudojo, dėl to reikėjo imtis kokių nors veiksmų. Tad man ši istorija atskleidė, jog Seimo kancleris galėtų žiūrėti ne tik į Seimo narių daržą, bet ir į savo kanceliarijos daržą ir pamatyti, kad problemų ir ten gali būti.

Tad man ši istorija atskleidė, jog Seimo kancleris galėtų žiūrėti ne tik į Seimo narių daržą, bet ir į savo kanceliarijos daržą ir pamatyti, kad problemų ir ten gali būti.

– Ar kanceliarija pasakė, kodėl jie negali atskleisti duomenų?

– Nežinau. Man keistas ir juokingas tas neatskleidimas. Jie neatskleidžia, kai jau visi žino, tiesiog oficialiai garsiai nėra įvardinta.

– Tai iš kurio padalinio tie darbuotojai?

– Teisės ir teisėsaugos komiteto darbuotojai.

– Ar atlikus tyrimą paaiškėjo, kokia žala buvo padaryta?

– Čia jau reikia klausti kanclerio, mes negauname tokios informacijos. Mes tarėmės, kaip čia reaguoti, kaip kanclerį bandyti remti prie sienos. Viskas tas elgesys, atrodo, rodo, jog stengiamasi užmaskuoti visą situaciją, kad visi pamirštų ir nebekreiptų dėmesio, vietoj to, kad imtųsi ir sistemiškai spręstų, peržiūrėtų, ar teisiniuose aktuose nėra spragų.

Štai tokia Seimo nario A. Mazuronio pozicija. O tai, ką mano Seimo kanceliarija, pasakojo Seimo kanceliarijos atstovė Justė Radzevičiūtė-Laugalienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kas nutiko ir kas yra aišku kanceliarijos darbuotojams?

– Klausimas dėl galimų pažeidimų buvo gautas gegužės 2 d. Seimo kanceliarija atliko nuodugnų tyrimą, išsiaiškino visas aplinkybes ir tyrimo metu buvo nustatyta, kad du Seimo kanceliarijos darbuotojai padarė tarnybinius nusižengimus, tai reiškia, jog netinkamai, ne pagal teisės aktus naudojosi tarnybiniu transportu. Sprendimą dėl tarnybinių nuobaudų šiems darbuotojams Seimo kancleris priėmė iš karto gavęs komisijos išvadas

– Kiek laiko truko tyrimas?

– Tokie tyrimai yra atliekami pagal teisės aktus, juose yra nustatyti terminai, tai šis tyrimas tikrai tilpo į visus terminus ir kai kurie sprendimai buvo priimti dar ir greičiau.

– Ar planuojama peržiūrėti ir kitų darbuotojų veiklas?

– Buvo nustatyta, kad šie atvejai yra pavieniai. Vis dėlto Seimo kancleris, kalbėdamas su valdyba, išsakė savo poziciją, kad kanceliarija peržiūrės tam tikrus kontrolės mechanizmus, viską sistemą, kaip viskas veikia, kad tie atvejai nesikartotų.

– Galbūt galima atskleisti, kokią žalą padarė?

– Žalą galime atskleisti, tai nėra paslaptis. Darbuotojai, kurie padarė nusižengimus, juos pripažįsta ir sutinka žalą atlyginti, kuri siekia 1813 eurų.

– Kokia laukia nuobauda?

– Skirta tarnybinė nuobauda – papeikimai.

– Kodėl duomenys apie šiuos asmenis yra slepiami ir net aukščiausi Seimo vadovai negali žinoti, kas pas juos iš mokesčių mokėtojų pinigų keliauja?

– Paslapčių nėra, visi duomenys yra atskleidžiami, bet tokiais atvejais galioja asmens duomenų apsauga, tad tokios informacijos Seimo kanceliarija neatskleidžia remdamasi būtent tuo.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Važiuokit ir jūs ,ko čia bliaunat,eikit xaxolų remti nelinkę į seima

Pavadinime

klaida! Turejo buti "Tik du nevazinejo..."

Paziurekite

prie daugiabuciu vakarais ir po palangas savaitgaliais - vien imoniu lengvikes! O jau sitie - jiems viskas galima! Tam ir atejome i sia betvarkes santvarka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS