Svarbiam Pentagono pareigūnui po susitikimo su R. Karobliu nustatytas COVID-19 | kl.lt

SVARBIAM PENTAGONO PAREIGŪNUI PO SUSITIKIMO SU R. KAROBLIU NUSTATYTAS COVID-19

Pentagono pareigūnui, praėjusią savaitę paskirtam eiti gynybos sekretoriaus pavaduotojo pareigas, kelios dienos po susitikimo su koronavirusą pasigavusiu Lietuvos krašto apsaugos ministru testais nustatyta COVID-19, ketvirtadienį paskelbė Pentagonas.

Pentagono atstovas Jonathanas Hoffmanas (Džonatanas Hofmanas) sakė, kad Anthony Tatai (Entoniui Teitai) ketvirtadienį buvo atliktas testas, nes sužinota, kad koronavirusas nustatytas Lietuvos ministrui Raimundui Karobliui.

A. Tata ir kiti aukščiausio rango JAV gynybos pareigūnai, tarp jų gynybos sekretoriaus pareigas einantis Christopheris Milleris (Kristoferis Mileris) ir armijos, karinio jūrų laivyno bei oro pajėgų sekretoriai, su R. Karobliu buvo susitikę arba praėjusį penktadienį, arba pirmadienį.

Pasak J. Hoffmano, Gynybos departamentas aiškinasi kontaktus ir atlieka greituosius testus turėjusiems kontaktų su Lietuvos delegacija.

Ch. Milleris ir kiti aukšto rango pareigūnai bei žiniasklaidos atstovai trečiadienį buvo nuvykę susitikti su kariais ir lyderiais Fort Brage Šiaurės Karolinoje, o tada nuskrido į lėktuvnešį „USS Gerald R. Ford“ prie Virdžinijos krantų. Nufilmuota medžiaga rodo, kad Ch. Milleris Fort Brage spaudė žmonėms rankas, juos apkabindavo, o laive susitiko su jūreiviais.

A. Tata yra dar vienas Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijos aukščiausio rango narys, užsikrėtęs koronavirusu. Baltųjų rūmų administracijos vadovui Markui Meadowsui (Markui Medousui) COVID-19 buvo nustatyta po to, kai jis dalyvavo rinkimų nakties šventėje Baltuosiuose rūmuose. Koronavirusas nustatytas ir kitiems tos šventės dalyviams, tarp jų Baltųjų rūmų politikos direktoriui Brianui Jackui (Brajenui Džekui), buvusiai Baltųjų rūmų padėjėjai Healy Baumgardner (Hili Bomgardner) ir D. Trumpo rinkimų kampanijos patarėjams Davidui Bossie (Deividui Bosiui) ir Corey Lewandowski (Koriui Liuendovskiui).

C. Lewandowski sakė manantis, kad užsikrėtė Filadelfijoje, padėdamas prezidento rinkimų kampanijai.

Pats D. Trumpas spalį susirgo COVID-19 ir buvo gydomas Walterio Reedo (Valterio Rido) nacionaliniame kariniame medicinos centre. Tarp kitų sirgusių jo aplinkos žmonių yra jo sutuoktinė Melania (Melanija), sūnus Barronas (Baronas), spaudos sekretorė Kayleigh McEnany (Keili Makenani), patarėjai Stephenas Milleris (Stivenas Mileris) ir Hope Hicks (Houp Hiks).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai kyris kuri

uzkrete?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS