Svarbiausios aplinkos problemos lietuviams – klimato kaita, oro tarša, atliekos | kl.lt

SVARBIAUSIOS APLINKOS PROBLEMOS LIETUVIAMS – KLIMATO KAITA, ORO TARŠA, ATLIEKOS

  • 2

Svarbiausiomis aplinkos problemomis Lietuvos gyventojai laiko klimato kaitą, oro taršą ir didėjantį atliekų kiekį, rodo naujausia Eurobarometro apklausa.

Pernai gruodį atliktos apklausos duomenimis, klimato kaitą kaip svarbiausią problemą įvardijo 42 proc. Lietuvos ir 53 proc. visų Europos šalių gyventojų, oro taršą – atitinkamai 54 proc. ir 46 proc., o didėjantį atliekų kiekį – atitinkamai 61 proc. ir 46 proc., panešė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. 

Kaip efektyviausius būdus spręsti aplinkosaugos problemas 35 proc. respondentų Lietuvoje nurodė vartojimo įpročių keitimą, 30 proc. – gamybos ir prekybos pokyčius. 30 proc. mano, jog reikėtų daugiau informacijos dėl atliekų rūšiavimo, energijos suvartojimo, o 29 proc. – reikėtų užtikrinti geresnį įstatymų vykdymą.

Paprašyti įvardinti, ko ėmėsi per paskutinius šešis mėnesius siekiant spręsti aplinkos problemas, 76 proc. lietuvių nurodė rūšiavę daugumą atliekų perdirbimui, 42 proc. vengė vienkartinių plastiko gaminių, o 76 proc. mano, kad patys piliečiai aplinkos apsaugai daro nepakankamai.

Apklausa parodė, kad žmonės norėtų ilgiau nešiojamų drabužių, pagamintų iš perdirbamų medžiagų.

Remiantis apklausa, 94 proc. visų ES šalių piliečių teigia, kad aplinkos apsauga jiems yra svarbi, o 91 proc. – kad klimato kaita yra rimta problema Europos Sąjungoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ot, ir ne

Aha, vaikai 8-9 iš 10 apsigimę, bet manau, ne problema, ne?

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

KADA MOKSLININKAI PAŽINS - PIRMĄJĮ- ANTRĄJĮ- TREČIĄJĮ bei KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS ir NEPLAKS JUOS Į VIENĄ KRŪVĄ SU - ORO- VANDENS ir UGNIES TARŠĄ!!! GĖDA TAI NEŽINOTI!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS