Sveikindami Kalėdų proga Lietuvos vadovai ragina džiaugtis namais ir taika | kl.lt

SVEIKINDAMI KALĖDŲ PROGA LIETUVOS VADOVAI RAGINA DŽIAUGTIS NAMAIS IR TAIKA

  • 68

Sveikindami gyventojus Kalėdų proga Lietuvos vadovai ragina džiaugtis namais ir taika.

„Kūčių vakaras visada atneša tą taip trokštamą šilumos ir jaukumo nuojautą. Laukdami Didžiojo gimimo stebuklo, ypač gerai suvokiame, koks gražus ir nepakartojamas yra Gyvenimas. Apglėbia ramybės jausmas, kad viskas bus gerai... Pasaulyje, Tėvynėje, mūsų namuose“, – sakoma prezidento Gitano Nausėdos ir pirmosios ponios Dianos Nausėdienės sveikinime.

„Juk mums reikia tiek nedaug – taikos, brangiausių žmonių šypsenos ir švelnaus prisilietimo. Dar – truputėlio sėkmės ir šviesos“, – teigia pirmoji šalies pora.

Ji ragina stabtelėti, susikaupti ir pasidžiaugti buvimo kartu akimirkomis bei tęsti „skrydį, kurio vardas – Lietuva“.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad šiemetinės Kalėdos ypač priminė, kaip gera turėti namus.

Apglėbia ramybės jausmas, kad viskas bus gerai... Pasaulyje, Tėvynėje, mūsų namuose.

„Šį vakarą, kai su savo šeima, artimiausiais draugais sėsime prie Kūčių stalo, noriu visiems palinkėti šviesių ir ramių švenčių. „Kaip vis dėlto gera turėti namus“, – viename gražiausių savo eilėraščių rašė jautraus lyrinio talento poetas Algimantas Baltakis, deja, palikęs mus šių metų pavasarį. Mes turime namus, savo šalį, savo valstybę, galime patys tvarkytis pagal savo tradicijas ir supratimą. Karo, visa naikinančios agresijos akivaizdoje supranti, kokia tai yra vertybė, kaip ją reikia saugoti ir puoselėti“, – teigia ji.

Premjerė Ingrida Šimonytė taip pat ragino šventiniu laikotarpiu dar aiškiau suvokti, kiek daug turime, už ką galime būti dėkingi.

„Man Kalėdų esmę labiausiai atskleidžia Bučoje, Ukrainoje, papuošta eglė, kurią įžiebia ne lemputės, bet vietos gyventojų širdys. Tai stiprus vilties pergalės prieš bet kokią tamsą simbolis“, – sako ji.

 

 

Pasak Vyriausybės vadovės, švenčiant Kalėdas negalima pamiršti ir paramos Ukrainos žmonėms.

„Švęskime Kalėdas kupini meilės, tikėjimo ir atjautos tiems, kam dabar ypač sunku. Remkime Ukrainos žmones tuo, kuo galime. Tai geriausia dovana žmogiškumui ir vilčiai, kad drauge galime prasklaidyti net tamsiausius debesis. Puoselėkime dovanojimo dvasią, nes dalydamiesi visada stiprėjame“, – teigia ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (68)

Arvydas Brunius

MAN KAIP ISTORIKUI SVARBU.

Arvydas Brunius

NORECIAU SUZINOTI PREZIDENTENES MAMOS MERGAUTINE PAVARDE TIK TIEK?

Ir vėl vis kuo nepatenkinti. Sėdit už "pečiaus" užsilindę ir vapsit. Neduok dieve, kokia bėda valstybėje , tai visi vapsantieji pirmieji nertumėt į krūmus. Ką nuveikėt, kokių idėjų pasiūlėt, kur sudalyvavot - ogi manau niekur - mat būti nepatenkintu lengviausia, tegu kiti už mane padaro.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS