„Švyturys“ rodys, kaip gimsta alus Pereiti į pagrindinį turinį

„Švyturys“ rodys, kaip gimsta alus

2005-06-17 09:00

„Švyturys“ rodys, kaip gimsta alus

Jau kitą savaitę už tam tikrą mokestį bus galima pamatyti, kaip gaminamas alaus daryklos „Švyturys“ alus ir kavinėje „Vilius karalius“ jį degustuoti.

Alaus darykla „Švyturys“ kartu su Klaipėdos turizmo ir informacijos centru visiems norintiems pilnamečiams asmenims pradeda organizuoti specialias ekskursijas po gamyklą.

Jų metu bus parodyta ir pasakojama apie visus alaus virimo etapus nuo brandinimo iki išpilstymo į butelius. Degustacijai bus pateikiamos keturios alaus rūšys. Tai „Extra“, „Baltijos tamsusis“, „Kvietinis“ ir „Jubiliejinis“.

Taip pat bus rodomas filmas apie alaus gamybą ir „Švyturio“ istoriją. Priklausomai nuo to, iš kokios šalies atvyks turistai, filmas gali būti rodomas trimis kalbomis – lietuvių, vokiečių ir anglų.

Gamykloje ant sienų įrengti stendai, kuriuose pasakojama apie alaus gamybos ir daryklos istoriją. Specialiai paruošti gidai papasakos, kaip alus buvo geriamas senovės Egipto laikais. Kleopatra maudydavosi ne tik pieno, bet ir alaus voniose.

Įdomu tai, kad pirmasis alus Lietuvoje buvo išvirtas Klaipėdos krašte, o „Švyturio“ alus pripažintas ir tarptautiniuose konkursuose.

Į šį projektą alaus darykla investavo šimtą tūkstančių litų.

Maždaug pusantros valandos truksianti ekskursija lietuviams kainuos 35 litus, užsieniečiams – 40 litų. Užsieniečiams brangiau, nes įskaičiuojamas papildomas mokestis už vertėjo paslaugas. Į šią kainą įeina degustuojamas alus ir užkanda. Ekskursijos vyks trečiadieniais ir penktadieniais.

„Mūsų alus yra populiariausias Lietuvoje, todėl nutarėme savo gerbėjams ir visiems norintiems iš arti parodyti, kaip gimsta alus“, - teigė bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

„Kaip gaminamas alus, domisi net tik lietuviai, bet ir į Lietuvą atvykstantys užsieniečiai iš vadinamųjų tradicinių alaus kraštų – Vokietijos, Danijos. Džiaugiamės, kad šią vasarą galėsime turistams pasiūlyti tai, kas jau dešimtmečius populiaru minėtose valstybėse – alaus ekskursijas“, - pasakojo Klaipėdos turizmo informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų