Ta pačia veikla užsiimančių specialistų diskriminacija: neskiepija savarankiškai dirbančių | kl.lt

TA PAČIA VEIKLA UŽSIIMANČIŲ SPECIALISTŲ DISKRIMINACIJA: NESKIEPIJA SAVARANKIŠKAI DIRBANČIŲ

  • 3

Leidus skiepyti darželių ir mokyklų darbuotojus, dalis savarankiškai su vaikais dirbančių specialistų tokios galimybės negavo. Pavyzdžiui - individualiai dirbantys psichologai ar logopedai, praneša LNK žinių tarnyba.

Jeigu dirbtų mokykloje, darželyje, poliklinikoje ar ligoninėje, vaikų psichologė Milda jau būtų paskiepyta. Tačiau ji dirba pagal individualios veiklos pažymėjimą.

Tai, anot moters, pagrindinė kliūtis būti paskiepytai kartu su tokias pat paslaugas teikiančiais kolegomis. 

„Mus atsisako skiepyti, kadangi mes nesame švietimo įstaiga ir neturime švietimo įstaigos licenzijos. Apmaudu, kad kolegos skiepijami, o mes ne, nors dirbame identišką darbą“, - pasakojo vaikų psichologė Milda Karklytė-Palevičienė.

Leisti pasiskiepyti sveikatos apsaugos ministerijos prašo ir individualiai dirbantys Vilniaus logopedai. Vilniaus savivaldybė sutinka, kad dabartinė tvarka diskriminuoja ta pačia veikla užsiimančius specialistus.

„Taip, tikrai sutinku, tačiau tai sveikatos apsaugos ministerijos nuostatos ir mes jomis vadovaujamės“, - teigė Vilniaus savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Viktorija Turauskytė.

Ministras priekaištus atmeta. Prioritetas, pasak jo, ne konkrečias paslaugas teikiantys specialistai, bet sveikatos ir švietimo sistemos.

Diskriminuojamas jaučiasi ir verslas: pradėjus skiepyti oro uostų ar „Lietuvos pašto“ darbuotojus, privačių aviakompanijų lėktuvų įgulos ar pašto kurjeriai skiepytis nekviečiami.

„Lietuvos paštas“, kaip valstybei svarbi įmonė, įtraukta į prioritetinio vakcinavimo sąrašą. Kai kuriose savivaldybėse darbuotojai jau pradėti skiepyti.

Tačiau privati siuntų pristatymų tarnyba jau prieš dvi savaites sveikatos apsaugos ministerijos klausė, ar siuntas pristatantys kurjeriai taip pat yra gyvybiškai svarbias funkcijas vykdantys darbuotojai, kurie dabar skiepijami. Ministerija neatsakė iki šiol.

Lietuvos oro uostuose jau paskiepyti virš 70 iš 500 darbuotojų. Tačiau privačiose kompanijose dirbantys lėktuvų įgulų nariai, pilotai, stiuardesės, keleivius ir bagažą registruojantys žmonės į skiepijamųjų sąrašus neįtraukti.

Koreguoti skiepijimo prioritetus įtraukiant į juos vairuotojus ir kurjerius prašo ir pavežėjai. Jų darbo sąlygos nelengvos ir dabar.

 

GALERIJA

  • Ta pačia veikla užsiimančių specialistų diskriminacija: neskiepija savarankiškai dirbančių
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

keista

o man atrodo,kad tik sukuriamas toks ivaizdis,neva,visi troksta tu vakcinu.Vargsai zmones tiesiog priversti skiepytis,abejoju,ar tu norinciu yra bent 20%

Be problemų

Nesuprantu, visą vasarą prie prekybos centrų stovėjo autobusas, galėjo skiepytis kas norėjo, dabar Ledo arenoje. Kokios cia problemos?

Kaunas

Tiek daug buvo gauta vakcinų šią savaitę, bet Kaune kelias dienas išviso nebuvo vakcinų registracijoje. O vakar tik keli šimtai astros atsirado. Tad kur vakcinos. Jau vėl savom firmom prasuko...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS