Tarnyba: dalis pardavėjų, siūlančių apsaugos prekes, siekia pasipelnyti iš viruso | kl.lt

TARNYBA: DALIS PARDAVĖJŲ, SIŪLANČIŲ APSAUGOS PREKES, SIEKIA PASIPELNYTI IŠ VIRUSO

  • 3

Penktadienį Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) kreipėsi į didžiąsias Lietuvos internetines platformas, siekdama atkreipti dėmesį į pastaruoju metu pastebimus nesąžiningus pardavėjų veiksmus siūlant įsigyti vartotojams būtiniausias prekes, daugiausia jų – apsaugai nuo koronaviruso.

„Internetinių platformų operatoriai gali atlikti reikšmingą vaidmenį siekiant užkirsti kelią bet kokiai neteisėtai veiklai, užtikrindami visas įmanomas korekcines priemones platformų viduje“ – pranešime teigia tarnybos direktorė Neringa Ulbaitė.

Rašte internetinėms platformoms VVTAT akcentuoja šiuo metu dažniausiai pastebimus pažeidimus parduodant apsaugines kaukes, maisto papildus, dezinfekcines priemones ar kitas prekes, melagingai tvirtinant, kad jos gali užkirsti kelią COVID-19 infekcijai arba nuo jos išgydyti.

Taip pat pastebima, kad šiuo ekstremalios situacijos metu ypač reikalingų prekių – dezinfekcinių priemonių, respiratorių ar medicininių kaukių – kainos galimai didinamos be jokios priežasties, siekiant pasipelnyti esama situacija.

VVTAT šiuo metu stebi konkrečių prekių pardavimą internete.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Romualdas

Gal nėra būtinumo aiškinti, kaip turėtu atlikti pareigas jūsų tarnyba.Padarykit kontrolinius pirkimus ir sužinosit taškus .Juokinga klausima iškėlėt ,ar tai žurnalistai ,jus pareklamavo. Kai kreipiesi į jūsų tarnyba dėl UAB Būsto valdos apgaudinėjimų gyventojų atžvilgiu, dėl nekokybiškų paslaugų bei neteisingų mokesčių ,tai nekyla klausimų ,atsakymas ne mūsų kompetencija ir tiek.Gavot informacija, ir valstybės galvoms tai ne paslaptis ,kad spekuliantai yra tai ir darykit ką privalot.

Deja

Vaistinese siulo vienkartines kaukes po 1 eura. Uz grynus!

Moderat

Pigu,lt labai geros kainos .tik jums ponai lietuviai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS