Tarpiniuose patikrinimuose galės dalyvauti daugiau nei 26 tūkst. moksleivių | kl.lt

TARPINIUOSE PATIKRINIMUOSE GALĖS DALYVAUTI DAUGIAU NEI 26 TŪKST. MOKSLEIVIŲ

  • 0

Šią savaitę prasidedančiuose tarpiniuose patikrinimuose galės dalyvauti daugiau nei 26 tūkst. trečiosios klasės gimnazijos klasės mokinių, besimokančių gimnazijose ir profesinėse mokyklose.

Antradienį vyks pirmosios užsienio kalbos prancūzų, o penktadienį – fizikos patikrinimai, pirmadienį pranešė Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA).

„Naujoji brandos egzaminų tvarka remiasi kaupiamuoju vertinimu, kurio neatsiejama dalis – tarpiniai patikrinimai. Šių mokslo metų vienuoliktokai, dalyvaujantys tarpiniuose patikrinimuose, į būsimus savo brandos atestatus įsirašys pirmuosius rezultatus. Surinkę atitinkamą taškų skaičių, kandidatai jau šiemet bus išlaikę brandos egzaminą“, – sako NŠA Pasiekimų departamento direktorius Vidmantas Jurgaitis.

NŠA atstovas pažymi, kad nepavykus pasirodyti taip gerai, kaip tikėtasi, mokiniai galės tarpinius patikrinimus perlaikyti, bet tokia galimybė suteikiama tik šių metų vienuoliktokams.

Nuo 2024–2025 mokslo metų valstybinio brandos egzamino įvertinimą (iki 100 balų) sudarys tarpinio patikrinimo (iki 40 balų) ir brandos egzamino (iki 60 balų) įvertinimai. Per tarpinį patikrinimą surinkęs ne mažiau kaip 35 taškus, į egzaminą atėjęs abiturientas jau bus tikras, kad jį išlaikė ir turės galimybę rezultatą pagerinti.

Jei mokinio netenkintų tarpinių patikrinimų metu gautas rezultatas, juos jis galės perlaikyti kitų metų pavasarį paskutinėje gimnazijos klasėje, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros pirmąjį tarpinį patikrinimą.

Jei per tarpinį patikrinimą mokinys surinks nulį taškų, jis vis tiek galės laikyti to dalyko brandos egzaminą. Dėl pateisinamų priežasčių negalėję dalyvauti tarpiniame patikrinime galės jį laikyti kitais metais, kartu su tuometiniais vienuoliktokais.

Tarpiniai patikrinimai vyks kovo 5 – balandžio 5 dienomis ir gegužės 3–7 dienomis mokyklose, mokiniams įprastoje aplinkoje. Jie bus vykdomi elektroniniu būdu.

Kaip skelbia NŠA, sausio viduryje mokyklose NŠA atliktas techninių galimybių vykdyti tarpinius patikrinimus bandymas, kuriame dalyvavo daugiau nei 22 tūkst. mokinių. Pasak pranešimo, per bandymą techninė infrastruktūra, elektroninė testavimo sistema ir tarpinio patikrinimo vykdymo procesas vyko sklandžiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS