Teisėjų taryba rekomenduoja teismams palaipsniui atnaujinti žodinį bylų nagrinėjimą | kl.lt

TEISĖJŲ TARYBA REKOMENDUOJA TEISMAMS PALAIPSNIUI ATNAUJINTI ŽODINĮ BYLŲ NAGRINĖJIMĄ

  • 2

Vyriausybei švelninant karantino reikalavimus, Teisėjų taryba rekomenduoja teismams palaipsniui atnaujinti žodinį bylų nagrinėjimą, pirmenybę teikiant skubioms ar baigiamoms nagrinėti byloms.

Kaip informavo Nacionalinė teismų administracija, Lietuvos teismams palaipsniui atnaujinant bylų nagrinėjimą žodžiu, rekomenduojama „ir toliau aktyviai naudotis teisės aktuose numatytomis galimybėmis proceso dalyvių dalyvavimą teismo posėdyje užtikrinant nuotoliniu būdu“.

Tam rekomenduojama naudotis nuotolinėmis vaizdo konferencijų programomis ir telefoniniu ryšiu. Nesant galimybės užtikrinti asmenų dalyvavimą teismo posėdyje nuotoliniu būdu, prašoma iš anksto numatyti posėdyje dalyvausiančius asmenis ir šaukti tik tuos, kurių dalyvavimas posėdyje būtinas.

Teisėjų taryba rekomenduoja, kad atnaujinant žodinį bylų nagrinėjimą, pirmenybė būtų teikiama toms karantino laikotarpiu atidėtoms byloms, kuriose tolesnis nagrinėjimo nukėlimas gali turėti neigiamų pasekmių, t.y. kai gali sueiti senaties terminai ar gali būti neužtikrinta suimtųjų teisė į greitą procesą. Ši rekomendacija galioja ir byloms, kurių nagrinėjimas yra baigiamosiose proceso stadijose, kai, pavyzdžiui, yra likusios tik šalių baigiamosios kalbos.

Teismams rekomenduojama sales dezinfekuoti ir gerai išvėdinti po kiekvieno posėdžio, tam numatyti pertraukas tarp bylų nagrinėjimo, taip pat sudaryti galimybes į teismą atvykusiems lankytojams išlaikyti dviejų metrų atstumą vienas nuo kito, o pačiose patalpose užtikrinti 10 kv. metrų plotą vienam asmeniui, įskaitant teisėjus ir kitus darbuotojus. Taip pat primenama apie būtinybę būti su apsaugine veido kauke, dezinfekuoti rankas, o esant galimybei, dėvėti ir vienkartines pirštines.

Taip pat nurodoma laikytis kitų karantino metu įprastų reikalavimų, t.y. bendravimo trukmės, dažniausiai liečiamų paviršių dezinfekavimo ir kitų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Liudininkų neapklausi jei salė mažiau nei 60kv.m

Teisės šamanai pamiršo kaip gali advokatas konfidencialiai bendrauti su klientu salėje per dviejų metrų atstumą? Kita pusė viską girdės, todėl bus reikalaujama daryti pertraukas kas kelios minutės pasitarimams su advokatais,- ne teismas o cirkas bus...

teismai atnaujina ,,zodiny,,

bylu nagrinejima .....!!o koks buvo anksciau bylu nagrinejimas ???,,Kysinis,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS