Teisėjų taryba patarė prezidentui atleisti korupcija įtariamą Šiaulių teisėją | kl.lt

TEISĖJŲ TARYBA PATARĖ PREZIDENTUI ATLEISTI KORUPCIJA ĮTARIAMĄ ŠIAULIŲ TEISĖJĄ

Teisėjų taryba penktadienį patarė prezidentui Gitanui Nausėdai atleisti korupcija įtariamą Šiaulių apygardos teismo teisėją Raimundą Jurgaitį.

Šio patarimo prezidentas į tarybą kreipėsi spalio 5 dieną, susipažinęs su generalinio prokuroro pateikta medžiaga.

„Tarybos vienbalsis sprendimas yra tą patarimą duoti. Tarybos nariai, susipažinę su pateikta dalimi ikiteisminio tyrimo, neabejotinai įsitikino, kad teisėjas savo poelgiu pažemino teisėjo vardą, etikos normas, sąžiningumo, nešališkumo ir kitus principus, dėl to tas patarimas buvo duotas“, – po posėdžio BNS sakė Teisėjų tarybos pirmininkas Algimantas Valantinas.

R. Jurgaičio elgesį taryba svarstė ir anksčiau, tačiau pritrūko tikslios informacijos apie teisėjui inkriminuojamas nusikalstamas veikas ir jo pokalbių su kitais asmenimis turinį. Iki penktadienio posėdžio prokuratūra pateikė papildomą medžiagą, jos, anot A. Valantino, visiškai pakako sprendimui priimti.

„Teisėjas nagrinėjo apeliacine tvarka baudžiamąją bylą ir apie šią bylą kalbėjosi su asmeniu, kuris niekaip nesusijęs su ta byla, bet to asmens pažįstamas ar draugas yra asmuo, kuris buvo išteisintas toje byloje“, – apie teisėjo poelgį pasakojo tarybos pirmininkas.

Tokios situacijos yra netoleruotinos.

Jo teigimu, R. Jurgaitis su suinteresuotu asmeniu aptarinėjimo proceso detales ir galimus procesinius sprendimus.

„Tokios situacijos yra netoleruotinos“, – pabrėžė A. Valantinas.

Šiaulių apygardos teismo teisėjas buvo sulaikytas rugpjūčio viduryje, kai prezidentas panaikino jo teisinę neliečiamybę.

Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos vykdomame ikiteisminiame tyrime įtarimai taip pat pateikti dar keturiems fiziniams asmenims.

Anot teisėsaugos, duomenų apie galbūt nusikalstamus R. Jurgaičio veiksmus gauta tiriant įtariamą korupcinę veiklą – fizinių asmenų, pasinaudojusių savo pažintimis ir kita tikėtina įtaka, bandymą paveikti teismo sprendimą.

Teisėjas jam pateiktus įtarimus piktnaudžiavimu ir kyšininkavimu neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS