Teisingumo ministerija neketina skųsti Advokatų garbės teismo sprendimo dėl I. Vėgėlės | kl.lt

TEISINGUMO MINISTERIJA NEKETINA SKŲSTI ADVOKATŲ GARBĖS TEISMO SPRENDIMO DĖL I. VĖGĖLĖS

Teisingumo ministerija neskųs Advokatų garbės teismo sprendimo, kuriuo nutraukta drausmės byla prieš advokatą Igną Vėgėlę.

„Garbės teismo sprendimą gerbiu ir priimu jį kaip profesinės savivaldos sprendimą dėl etikos standartų, kurie yra priimtini. Skųsti advokatų garbės teismo sprendimo neketinu“, – komentare BNS sakė teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

Būtent ji ir iškėlė drausmės bylą I. Vėgėlei.

Anot ministrės, advokatas viešojoje erdvėje pasisakydamas apie asmenų, kurie organizavo paramą COVID-19 pandemijos metu ir karo Ukrainoje metu, veiklą galėjo suklaidinti visuomenę, sudarydamas prielaidas nepagrįstai abejoti nurodytų asmenų veiklos sąžiningumu ir skaidrumu.

Garbės teismas nutraukė drausmės bylą, nenustatęs, kad pasisakymais būtų pažeista profesinė etika.

Viešame komentare pernai liepos viduryje I. Vėgėlė kėlė abejones dėl paramos medikams per koronaviruso pandemiją ir Rusijos užpultiems ukrainiečiams rinkimo skaidrumo.

„Atskleidžiu paslaptį – nė vienas subjektas, teikęs paramą ar labdarą per pandemiją, šios pareigos laiku (iki gegužės 1 dienos) neatliko. Gal nebuvo jokios paramos? Tas pats ir su pagalba Ukrainai? Atviras ir viešas klausimas: ar VMI nubaudė kokią įstaigą ar įmonę, gal girdėjome apie patikrinimus? Ne, baikit, kam? Gavai labdaros ir – į užsienį pokerio žaisti. Žiūrėk ir išloši labdaringus pinigus...“ – naujienų portale „Delfi“ paskelbtame komentare teigė I. Vėgėlė.

Dėl šio komentaro skundą teisingumo ministrei parašė „Laisvės TV“ įkūrėjas, visuomenininkas Andrius Tapinas. Nors I. Vėgėlės komentare jis nėra minimas, būtent A. Tapinas organizavo lėšų rinkimo akciją pirkti kovinį droną „Bayraktar“ Ukrainos kariuomenei ir vėliau vyko į JAV žaisti pokerio.

Pats A. Tapinas teigė dar nežinantis, ar skųs teismo sprendimą.

„Aš dar nežinau. Norėčiau gauti pilnus sprendimo motyvus, juos pasinagrinėti“, – BNS kalbėjo visuomenininkas.

Pagal įstatymą, drausmės bylą advokatui gali iškelti arba Advokatūra, kaip savivaldos institucija, arba teisingumo ministras, sulaukęs skundo. Garbės teismo posėdžiai yra uždari.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Kaip primityvu

Kai nieko negalite prikibti, užkliūna pavardė. Gėda. Ignas Vėgėlė tikrai stiprus kandidatas, taigi purvo užpilta bus daug. Protingi atsirenka.

Bilas

Už Vaitkų,bet ar jis rimtai savo pašonėje laiko šita Lanzberginį žžemaitį,artistą,atsiprašau aferistą,specialiai sužlugdžiusį parašų rinkimą referendumui.Su tokia pagalba tai bus paguldytas ant menčių pats Vaitkus.Negi jis nesupranta ką prisileido taip arti?

>Taigi

Nežiūrėk į veidrodį, tada matysi būsimą Prezidentą.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS