Teisininkė E. Leonaitė paskirta Seimo kontroliere | kl.lt

TEISININKĖ E. LEONAITĖ PASKIRTA SEIMO KONTROLIERE

  • 1

Teisininkė Erika Leonaitė paskirta Seimo kontroliere.

Per slaptą balsavimą už jos kandidatūrą ketvirtadienį buvo 78 Seimo nariai, prieš – 13, keturi susilaikė.

„Tai yra patyrusi ir gerbiama teisininkė, aukščiausio lygio ekspertė, kuri nuo studijų pabaigos nuosekliai gilinasi į žmogaus teisių problematiką. Jos kompetencija, nacionalinis ir tarptautinis įdirbis šioje srityje yra neabejotini“, – praėjusią savaitę pristatydama kandidatūrą sakė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

E. Leonaitė pakeis Seimo kontrolierių Augustiną Normantą, jis lapkritį baigia savo trečią kadenciją. A. Normantas Seimo kontrolieriaus pareigas eina nuo 2005 metų birželio, nuo 2013 metų jis yra ir Seimo kontrolierių įstaigos vadovas.

E. Leonaitė Vilniaus universitete yra įgijusi teisės magistro kvalifikacinį ir socialinių mokslų srities teisės mokslų krypties daktaro laipsnius.

Ji yra dirbusi Konstituciniame Teisme, nuo 2017 metų Žmogaus teisių stebėjimo institute buvo Teisės programų vadovė, vadovavo tarptautiniams ir nacionaliniams projektams.

Moksline ir pedagogine veikla žmogaus teisių ir tarptautinės teisės srityse E. Leonaitė užsiima nuo 2004 metų, dalyvauja visuomeninėje teisinėje veikloje: nuo 2019 metų yra Europos kovos su hibridinėmis grėsmėmis kompetencijos centro Teisinio atsparumo grupės, o nuo šių metų – Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos koordinavimo tarybos narė.

Seimo kontrolierių skiria parlamentas Seimo pirmininko teikimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o sita teisininke leonaite is kokio tvartelio gaujos ???

bendrai jei jau Seimo LGBT 78 nariai buvo UZ ..... tuomet viskas aisku....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS