Teisinių profesijų atstovai irgi galės būti krašto apsaugos savanoriai | kl.lt

TEISINIŲ PROFESIJŲ ATSTOVAI IRGI GALĖS BŪTI KRAŠTO APSAUGOS SAVANORIAI

  • 3

Teisinių laisvųjų profesijų atstovai: advokatai, advokatų padėjėjai, antstoliai, antstolių padėjėjai, notarai ir kandidatai į notarus (asesoriai) galės atlikti savanorišką nenuolatinę karo tarnybą. Tokiam Teisingumo ministerijos siūlymui ketvirtadienį pritarė Seimas.

Šis Seimo sprendimas, kaip nurodoma Teisingumo ministerijos pranešime, sudarys teisines prielaidas advokatų, antstolių bei notarų bendruomenių atstovams įgyti krašto gynybos įgūdžių, kurie reikalingi norint pasirengti ir, esant poreikiui, vykdyti Konstitucijoje įtvirtintą kiekvieno Lietuvos piliečio teisę ir pareigą ginti valstybę nuo galimo ginkluoto užpuolimo.

Pasak teisingumo ministrės Ewelinos Dobrowolskos, karo Ukrainoje akivaizdoje turime imtis visų teisinių ir kitų valstybės apginamumą didinančių priemonių, kad kuo daugiau visuomenės grupių būtų įgiję praktinių šalies gynybos gebėjimų ir, prireikus, galėtų efektyviai vykdyti savo pilietinę pareigą – ginti Lietuvą nuo ginkluoto užpuolimo.

Iki šiol galiojęs teisinis reguliavimas advokatams, advokatų padėjėjams, antstoliams, antstolių padėjėjams, notarams ir kandidatams į notarus (asesoriams) nustato tam tikrus veiklos ribojimus – draudimą dirbti kitą darbą, užsiimti kita veikla ar eiti kitas pareigas ir gauti už tai atlygį, išskyrus tam tikras išimtis, į kurių sąrašą galimybė atlikti savanorišką nenuolatinę karo tarnybą nepatenka.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

LAPE SIAURINE

gales,bet ar nores

Baisi

Išsileido įstatymą dėl savęs, pasikeitė pasą su W raide ir dar apie 11 lenkų. Tai prašom, čia Lietuvos valstybė?

Anonimas

Eik tu taturuota kiaulė toliau rukyk savo žolė apsiniukinusi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS