Teismas baigė nagrinėti buvusio VST vado R. Pociaus bylą | kl.lt

TEISMAS BAIGĖ NAGRINĖTI BUVUSIO VST VADO R. POCIAUS BYLĄ

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį baigė nagrinėti buvusio Viešojo saugumo tarnybos (VST) vado Ričardo Pociaus bylą dėl jam skirto papeikimo.

Sprendimas bus skelbiamas liepos 31 dieną, BNS pranešė teismas.

Verdiktą buvo planuojama skelbti birželį, tačiau tada paskelbimas neįvyko, bylos nagrinėjimas buvo atnaujintas, Vyriausybė buvo įpareigota pateikti teismui pasitarimo protokolą šiuo klausimu.

Ministrų kabinetas teismo pavedimą įvykdė ir pateikė protokolą.

Ši byla buvo nagrinėjama rašytinio proceso tvarka, šalims nedalyvaujant.

Buvęs VST vadovas teismo prašo panaikinti prieš metus, pernai birželio 22 dieną, priimtą Vyriausybės nutarimą, kuriuo jam buvo skirta tarnybinė nuobauda – papeikimas.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) teigė, kad R. Pociui skirtas papeikimas už tarnybinį nusižengimą, kai pažeisdamas statutinėje tarnyboje griežtai reglamentuotą tarnybinį pavaldumą, nevykdydamas vadovybės nurodymo, pareigūnas rodė neigiamą pavyzdį įstaigos darbuotojams ir kitų statutinių įstaigų vadovams.

VRM skelbė, kad nepaprastosios padėties metu VST priskirtos ypač svarbios nacionalinį saugumą užtikrinančios užduotys, apie kurių vykdymą buvo būtina nuolat informuoti vidaus reikalų ministrę. Tuo metu R. Pocius, pasak ministerijos, nederino savo veiksmų su VRM vadovybe ir atsisakė vykdyti ministrės įsakymu patvirtintą planą.

R. Pocius savo ruožtu kaltino A. Bilotaitę nekompetencija, neryžtingumu nesiimant veiksmų, jog dėl neramumų prie Seimo būtų paskelbtas planas „Vėtra“, taip pat tvirtino, kad su juo buvo susidorota.

R. Pocius tarnybai vadovavo nuo 2015 metų. Prieš tai jis tarnavo kariuomenėje, teisėsaugoje: buvo Karo tarnybos skyriaus viršininkas, Lietuvos karo policijos vadas, dirbo Krašto apsaugos ministerijos Generalinėje inspekcijoje, Specialiųjų tyrimų tarnyboje, Lietuvos taupomajame banke.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS