Teismas įpareigojo: kelis dešimtmečius Šiauliuose stovėję apgriuvę statiniai turės būti nugriauti | kl.lt

TEISMAS ĮPAREIGOJO: KELIS DEŠIMTMEČIUS ŠIAULIUOSE STOVĖJĘ APGRIUVĘ STATINIAI TURĖS BŪTI NUGRIAUTI

  • 2

Teismas įpareigojo bendroves nugriauti kelis dešimtmečius Šiauliuose stovėjusius senus statinius.

Kaip pirmadienį pranešė Šiaulių apylinkės teismas, dvi bendrovės per tris mėnesius nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo turės nugriauti ūkinį pastatą, stadioną, tvorą ir išardyti sporto salę bei laisvalaikio centrą, sutvarkyti statybvietę. Per mėnesį nuo darbų pabaigos nugriovimo statinius išregistruoti iš Nekilnojamojo turto registro.

Bendrovėms neįvykdžius teismo sprendimo per jame nustatytą terminą, Šiaulių miesto savivaldybės administracijai yra suteikta teisė nugriauti statinius ir sutvarkyti teritoriją.

Bendrovės teismo sprendimu lygiomis dalimis turės sumokėti Šiaulių miesto savivaldybės administracijai per 14 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

Anot teismo, atsižvelgiant į aplinkybę, kad savivaldybė, gindama viešąjį interesą, turi teisėtą lūkestį, jog daug metų neprižiūrimi nebaigti statyti pastatai ir funkciškai susidėvėję senos statybos statiniai Šiaulių miesto centrinėje dalyje nebekeltų pavojaus žmonėms ir aplinkai, padarė išvadą, kad ieškinys laikytinas pagrįstu ir įrodytu.

Ginčo statiniai turi būti nugriauti, kadangi toks pavojus bendrovių nebuvo pašalintas per savivaldybės ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos privalomųjų nurodymų nustatytus terminus.

Kaip pranešė teismas, žemės sklypas, kuriame pastatyti statiniai, užima 3,7953 hektaro teritoriją Šiaulių miesto centrinėje dalyje. Jame yra registruoti 1994 metais pradėti ir nebaigti statyti sporto salė ir laisvalaikio centras bei 1970 metais pastatyti ūkinis pastatas, stadionas ir tvora.

Prieš daugiau nei dvejus metus buvo pasirašyta pirkimo–pardavimo sutartis ir statinius įsigijo du juridiniai asmenys.

Žemės sklypas nuosavybės teise priklauso valstybei, patikėjimo teise yra valdomas Nacionalinės žemės tarnybos. Valstybinės žemės nuomos sutartis nesudaryta. Žemės sklypo pagrindinė naudojimo paskirtis – kita, naudojimo būdas – komercinės paskirties objektų teritorijos.

Sprendimas per 30 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Šiaulių apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Teismas galėtų įpareigoti žiniasklaidos priemones

Galėtų Teismas įpareigoti Šiaulių žiniasklaidos priemones skelbti komentarus prie straipsnių...

Geras precedentas

Reikėtų taikyti Klaipėdoje dėl buvusio kinoteatro Žvejų gatvėje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS