Teismas panaikino buvusiam NVSC vadovui R. Petraičiui skirtą papeikimą | kl.lt

TEISMAS PANAIKINO BUVUSIAM NVSC VADOVUI R. PETRAIČIUI SKIRTĄ PAPEIKIMĄ

  • 0

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį pranešė panaikinęs buvusiam Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktoriui Robertui Petraičiui pernai gruodį skirtą papeikimą.

Pareiškėjui tarnybinė nuobauda buvo skirta už tai, kad R. Petraitis, nuo 2020 metų rugpjūčio 5 dienos, jau būdamas Užkrečiamųjų ligų ir jų sukėlėjų valstybės informacinės sistemos (ULSVIS) valdytojas bei asmens duomenų valdytojas ir tvarkytojas, neužtikrino tinkamo ULSVIS perėmimo, t. y. neatliko sveikatos apsaugos ministro įsakyme dėl ULSVIS nustatytų veiksmų.

Išnagrinėjęs šią administracinę bylą, teismas konstatavo, kad Sveikatos apsaugos ministerijos sudarytos komisijos galimai padarytam R. Petraičio pažeidimui tirti atlikto tyrimo metu surinkta medžiaga neįrodo, kad būtent dėl pareiškėjo, kaip NVSC vadovo, sąmoningo neveikimo nebuvo perimta ULSVIS bei nebuvo vykdomos kitos su šiuo perėmimu ir sistemos eksploatavimu susijusios funkcijos.

Teismas pažymėjo, kad pareiškėjas neturėjo objektyvios galimybės laiku ir tinkamai atlikti Sveikatos apsaugos ministerijos įsakymuose įtvirtintus įpareigojimus ir su tuo susijusias kitas užduotis, todėl darytina išvada, kad pareiškėjo kaltė dėl tarnybinio nusižengimo padarymo nėra įrodyta, o tarnybinė nuobauda – papeikimas – buvo paskirta nesant tam teisinio pagrindo ir neįrodžius tarnybinio nusižengimo sudėties.

Todėl teismas panaikino praėjusių metų gruodžio 9 dieną tuometinio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pasirašytą įsakymą dėl tarnybinės nuobaudos – papeikimo – skyrimo.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Vilniaus apygardos administracinis teismas nagrinėja dar vieną buvusio NVSC vadovo skundą, kuriame pareiškėjas prašo panaikinti jau dabartinio sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio šių metų vasario 25 dienos įsakymą dėl tarnybinės nuobaudos – papeikimo – skyrimo bei panaikinti ministro 2021 m. kovo 3 dienos įsakymą dėl jo atleidimo iš pareigų bei grąžinti jį į NVSC direktoriaus pareigas. Bylos nagrinėjimas yra sustabdytas, kol įsiteisės sprendimas šioje byloje dėl papeikimo panaikinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS